La nova directora de la Policia Autonòmica demana més oficines de denúncies de violència masclista

Marisol Conde, de 56 anys, és la primera dona que gestionarà aquest cos policial.

La comissària Marisol Conde en una imatge d'arxiu
La comissària Marisol Conde en una imatge d'arxiu

La nova directora de la Policia Autonòmica, Marisol Conde, ha defensat aquest dimarts, durant l'acte de presa de possessió, la creació de més oficines de denúncia i atenció a les víctimes de violència masclista, com la que funciona a la Ciutat de la Justícia. La comissària ha defensat la creació d'aquestes oficines per tota la Comunitat Valenciana, "on es reconega a la víctima el dret a ser protegida per les institucions".

Conde té 56 anys i es converteix en la primera dona que gestiona la Policia Autonòmica. Al seu càrrec estan vora 500 agents distribuïts entre les tres províncies i amb competències precisament en violència de gènere, però també en menors, patrimoni històric, espectacles i seguretat. Fins ara era cap de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional a Alacant. El 2010 va ser la primera dona que va dirigir la brigada de la policia científica a la ciutat. Conde substituirà el comissari Álvaro Rodríguez al capdavant de la Policia Autonòmica.

En la presa de possessió ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha dit que el govern valencià té pendent obrir aquestes oficines de violència de gènere a Castelló, Elx i Alacant.

També et pot interessar

stats