Nova concentració a València per a demanar la "fi de la fam i del genocidi a Gaza"

L'acte ha estat convocat per la comunitat palestina i València amb Palestina, conformat per més de cent entitats ciutadanes valencianes

Concentració de solidaritat amb Palestina celebrada a València
Concentració de solidaritat amb Palestina que ha tingut lloc a València / À Punt NTC

Més de 300 persones s'han manifestat aquest dissabte de vesprada a la plaça de l'Ajuntament de València per a demanar la "fi de la fam i del genocidi a Gaza". La concentració té com a objectiu "expressar la solidaritat amb el poble de Gaza i exigir el cessament immediat de la imposició de la fam per part d'Israel, així com posar fi als bombardejos continus contra infraestructures civils i d'ajuda humanitària".

La concentració ha estat convocada per la comunitat palestina de la ciutat i la plataforma València amb Palestina, conformada per més de cent entitats ciutadanes valencianes que busquen posar fi a la dramàtica situació que es viu a la Franja de Gaza.

Els assistents han exhibit plats de paper amb herba damunt, en al·lusió a l'únic menjar disponible en la franja i han format un cercle entorn d'una bandera palestina amb siluetes de mans. També han mostrat fotografies amb escenes de les conseqüències dels atacs israelians i cartells amb lemes com "Fam que marca rostre i ànima", "Hem de beure aigua de mar" o "A Europa les mascotes mengen pinso, a Gaza, cadàvers".

"Totes aquestes resolucions de Nacions Unides les hem de posar en marxa", declara Cristina Ramón, portaveu de València amb Palestina. "No podem esperar més, el poble palestí no pot esperar més, els periodistes i els companys i les companyes assassinades no podien esperar més. Açò ho hauríem d'haver aturat fa temps. Ens hauria de fer vergonya no haver-ho fet abans", declara contundent.

"Tornarem a construir Gaza, tornarem a construir les universitats, les escoles, els hospitals...", expressa Adel Al-Sheik, president de la comunitat palestina a València. "Nosaltres tenim la fe i la resistència i no eixirem d'ahí, facen el que facen", manifesta Al-Sheik.

També et pot interessar

stats