Dos nous trencalossos ja volen pel cel de la Tinença de Benifassà

La Conselleria de Medi Ambient està reintroduint l'espècie al nord de Castelló més de 100 anys després que s'hi extingira.

Dos nous trencalossos ja volen pel cel de la Tinença de Benifassà
Dos nous trencalossos ja volen pel cel de la Tinença de Benifassà

Pel cel de la Tinença de Benifassà volen dos nous exemplars de trencalossos (Gypaetus barbatus), un mascle i una femella, procedents del Pirineu aragonés. Els voltors han sigut alliberats al mas del Peraire, una finca propietat de la Fundació Enrique Montoliu (FUNDEM), que col·labora en el projecte de reintroducció de l'espècie a la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat està reintroduint l'espècie al nord de Castelló més de 100 anys després que s'hi extingira. Aquesta nova solta és la continuació del projecte de reintroducció que es va iniciar aquest mes de maig al llogaret de Bel. En aquella ocasió es van transportar dos polls procedents d'Andalusia, concretament del parc natural de Cazorla, Segura i las Villas. Dos animals criats en captivitat al centre de cria de Guadalentín. Els dos polls van estar ubicats unes setmanes en dos nius artificials fins que van saltar del niu. En aquests moments volen per altres comunitats autònomes com La Rioja i Castella i Lleó. Els biòlegs valencians esperen que els dos polls andalusos tornen pròximament a la Tinença per a fixar el seu territori i establir el niu.

Alhora, els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient també esperen que els dos nous voltors barbuts, com també es coneix aquesta espècie, trien les muntanyes de la Tinença per a establir el territori. L'objectiu primordial de la reintroducció és retornar a la natura valenciana una espècie emblemàtica i salvatge de la natura valenciana que va desaparéixer a conseqüència de la persecució directa i del verí.

També et pot interessar

stats