Els nous perfils d'usuaris de Casa Caritat: famílies, autònoms i persones majors

L'entitat remarca que durant el 2020 s'han acusat més les desigualtats socials i s'han duplicat els kits de menjar mensuals que reparteixen

Una imatge d'arxiu de Casa Caridad
Una imatge d'arxiu de Casa Caritat / Facebook de Casa Caritat
22 de juny 2021 - 13:52

La pandèmia ha agreujat les desigualtats i ha fet sorgir nous perfils que necessiten ajuda, com ara famílies amb algun membre en ERTO o sense faena, autònoms que han reduït els ingressos o persones majors. Així ho han explicat aquest dimarts els responsables de Casa Caritat en roda de premsa. La institució va atendre 2.504 persones durant 2020 i ha qualificat l'any de "difícil i complicat".

Casa Caritat ha presentat la seua memòria anual d'activitat, que recull que la despesa mitjana diària va ser de 2.843 euros, que va posar en marxa nous serveis, com ajudes directes, i que es va obrir l'edifici Fènix amb huit habitatges supervisats. "Després de la crisi sanitària va vindre la crisi econòmica", ha subratllat el president de Casa Caritat, Luis Miralles, qui ha assenyalat que enfront dels 600 kits de menjars mensuals que es repartien durant 2020, ara com ara aquesta xifra s'han duplicat i arriben als 1.300.

Miralles ha qualificat 2020 com un "any excepcional" en què "ha augmentat la precarietat de les persones que ja estaven en risc d'exclusió social, cronificant el seu estat", i unes altres que es trobaven en una situació estable "se situen ara en la prima línia de caure en un escenari de sense llar".

També et pot interessar

stats