El nou servei nocturn de Metrovalència començarà el 14 de desembre

L’inici coincidirà amb la vaga convocada pels treballadors d’FGV.

Les millores previstes per al 2019 contemplen trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro
Les millores previstes per al 2019 contemplen trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro / Efe

El nou servei nocturn de Metrovalència començarà a funcionar a partir del divendres 14 de desembre amb trens que circularan per València i l’àrea metropolitana tots els divendres, dissabtes i vespres de festius fins a vora les 2:30 hores. Un total de 47 nous treballadors se sumaran a la plantilla d’FGV per a cobrir les necessitats d’aquest nou servei. La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, espera dotar el servei de treballadors “suficients” per a poder augmentar la freqüència nocturna.

Amb el nom de “A la lluna de Metrovalència”, la instauració del servei coincideix amb diverses jornades de vaga convocades pels sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Salvador considera “sorprenent” que els sindicats convoquen aturades tot i aquest servei “tan esperat”. La consellera ha assegurat que respecta el dret a vaga però creu que en aquest cas “deteriora” la imatge de FGV, i segons les seues paraules, la vaga “posarà en dificultat el servei de metro nocturn i tota la xarxa”, per la qual cosa ha apel·lat a la “reflexió i a la responsabilitat”.

Freqüències 

Les millores previstes per al 2019 contemplen trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de 10 o 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraia i Marítim-Serreria. Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria, mentre que els tramvies circularan amb intervals de 40 minuts en totes les línies. 

Les freqüències actuals s’han presentat durant l’acte, i al desembre, Metrovalència perllongarà l’hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31, excepte en la Nit de Nadal, en la qual el servei es reduirà a última hora com tots els anys. En la nit de Cap d’Any, s’oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l’1 de gener. La Generalitat defensa “l’aposta pel transport públic per a millorar la mobilitat de l’àrea metropolitana de València” i perquè “les persones consumidores d’oci nocturn puguen gaudir en condicions de seguretat”.

Aquest servei es pot dur a terme gràcies a la subvenció destinada a l’Autoritat del Transport Metropolità, que el 2018 ha rebut 10 milions d’euros, i per al 2019 espera que els pressupostos generals de l’estat destinen els 38 milions que la Generalitat porta temps reivindicant i poder millorar no solament el servei nocturn, també el diürn, ha apuntat.

També et pot interessar

stats