El nou retard en la construcció del tren a l’aeroport d’Alacant-Elx indigna el consistori

L'Ajuntament de la ciutat exigeix per escrit una rectificació dels terminis de construcció d'aquesta infraestructura

Aeroport d'Alacant-Elx
Aeroport d'Alacant-Elx / Shutterstock

El ple de l’Ajuntament d’Alacant ha exigit aquest dijous per unanimitat al Govern que “rectifique” i “reduïsca els terminis” davant del retard que patirà el projecte per a la connexió ferroviària entre Alacant i l’aeroport. La declaració recorda que el Ministeri de Transports ha adjudicat la redacció del projecte de connexió en dues fases: una primera, amb un termini de 24 mesos; i una segona, per a la realització de possibles variacions del projecte, que s'entendrà catorze mesos. “En total, més de tres anys fins a la finalització, i per això l’aeroport d’Alacant-Elx estarà almenys altres tres anys sense connexió ferroviària”, declaren al text.

A més, afegeixen que “el d’Alacant encara és l’únic gran aeroport d’Europa que no té connexió en tren”, quan aquest aeroport ha sigut “triat per tercera vegada el millor aeroport d’Europa en la categoria d’entre 15 i 25 milions de viatgers”. L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández és el de més trànsit de la Comunitat Valenciana i també un dels primers d'Espanya.

Des del consistori també es lamenten que la decisió d'estendre els terminis “va en la mateixa línia que l’oblit del soterrament de les vies a Alacant i el desenvolupament del parc central”. Així mateix, l'Ajuntament ha exigit al ministeri de Transports que, de manera urgent, aclarisca si la recent dimissió de la secretària d'Estat de Transport, Isabel Pardo, "retardarà encara més els terminis previstos, que ja per ells mateixos eren una vergonya, i plantege un full de ruta diferent de l'anunciat". També ha reclamat al Govern de Pedro Sánchez que es reunisca amb urgència amb l'Ajuntament per a explicar amb detall aquest nou retard en l'obra.

També et pot interessar

stats