El nou rector de la Miguel Hernández, contrari a implantar Medicina a la Universitat d’Alacant

El catedràtic de Genètica Juan José Ruiz s’ha imposat a Carlos Pastor en les eleccions amb el 77,7% dels vots.

Primera roda de premsa Juan José Ruiz després de guanyar les eleccions com a rector de la UMH
Primera roda de premsa Juan José Ruiz després de guanyar les eleccions com a rector de la UMH / Menchu Illán

Juan José Ruiz és el nou rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH). El catedràtic de genètica ha guanyat les eleccions, celebrades dimecres, amb el 77,7% dels vots. L’altre aspirant, el catedràtic de Física Aplicada Carlos Pastor, que es presentava per tercera vegada, ha aconseguit el 22,3% dels vots. És vicerector d’Infrastructures i ha sigut director de l’Escola Politècnica Superior d’Oriola, entre 2004 i 2015.

El nou rector està en contra de la futura implantació de la carrera de Medicina en la Universitat d’Alacant. “No té sentit, des del punt de vista econòmic, una segona facultat de Medicina i ni tan sols els organismes responsables de l’adequació de la facultat hi estan d’acord. M’estic referint al Consell General d’Estudiants i al Consell General de Degans de Medicina”.

Ruiz ha explicat que el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el va cridar la nit de dimecres per a felicitar-lo. “Ell sap la nostra postura respecte a Medicina, però la nostra oposició no enterbolirà les relacions entre les dues universitats”, ha puntualitzat Ruiz. Fa dos dècades, Eduardo Zaplana va ordenar la segregació de Medicina del campus d’Alacant per a crear a Elx la Universitat Miguel Hernández.

En la seua primera roda de premsa, Juan José Ruiz, de 54 anys, ha agraït a la comunitat universitària el gran suport a la seua candidatura, integrada per sis dones i huit homes. “Hem tingut el suport de tots els campus i tots els sectors, tant en vot presencial com en participat”, ha dit Ruiz. També ha destacat que l’elevat percentatge de vots que ha obtingut “és una fita en la història”.

Reptes

Com a repte de futur s’ha marcat el fet de mantindre un alt nivell de qualitat en els graus que imparteix la universitat, així com augmentar la presència en els quatre campus Elx, Altea, Sant Joan d’Alacant i Oriola, per tal d’aconseguir una major proximitat.

També vol més integració del campus a la ciutat d’Elx. “Som un campus per a la ciutat, som ciutat i anem a intentar una major integració”. Des del seu punt de vista, la ciutat pot utilitzar els jardins del campus, que haurien d’estar degudament tancats, per un tema de seguretat”, i ha posat com exemple el Parc del Retiro de Madrid, que per les nits es tanca al públic. D’altra banda, ha proposat la futura creació d’un circuit per a córrer que enllace els carrers d’Elx amb els campus.

També et pot interessar