Nou propostes culturals per a Setmana Santa

Aquests dies de vacances es poden aprofitar per descobrir nous racons i tradicions del nostre territori.

Qualsevol destinació sempre serà bon lloc per a gaudir de la gastronomia local
Qualsevol destinació sempre serà bon lloc per a gaudir de la gastronomia local

Aquest cap de setmana és dels llargs. Divendres Sant i Dilluns de Pasqua fan que hi haja gent afortunada que tinga quatre dies lliures per poder trencar la rutina. Per a qui encara no té pla, ací fem un recull de bones propostes culturals per tal de gaudir al nord o al sud, a la costa o a l'interior.

Foto: Festival de Titelles Portsxinel.la

Pobles dels Ports

Pobles dels Ports

El divendres 30 comença a Villores i Vilafranca la segona edició del Festival PortsXinel·la, un esdeveniment que aprofita el teatre de titelles com a excusa per a interconnectar deu municipis de la comarca. Durant tota la setmana, representacions, tallers i exposicions ompliran els carrers d'aquests pobles de l'interior de Castelló. Tota la programació està detallada en el Facebook del Festival.

Foto: MACVAC

Vilafamés

Vilafamés

A l'agost de 1976, quan el MACVAC encara es deia Museu Popular d'Art Contemporani de Vilafamés, s'inaugurava una exposició d'estètica pop als carrers del poble per tal de posar l'art a l'abast de tot el món. 42 anys després, el centre reviu aquella exposició amb el títol "Records d'un temps passat: exposició a l'aire lliure d'art kitsch", la qual s'inaugura el divendres 30 i romandrà fins al 12 d'abril.

Foto: Luis Tormo (Flickr)

Fanzara

Fanzara

Amb menys de 300 habitants, aquest xicotet poble a 30 quilòmetres de Castelló de la Plana ha sabut fer-se lloc en el món en una disciplina tan moderna com l'street art. El MIAU, és a dir, el Museu Inacabat d'Art Urbà, va començar en 2014 gràcies a la cessió dels murs en blanc dels edificis del poble. Aquests murals han portat enginy i color a Fanzara, convertint-lo en un museu a l'aire lliure i obert tot l'any.

Foto: Alpont

Alpont

Alpont

Aquest xicotet poble de la comarca del Serrans té molt a oferir. Enclavat en un preciós paisatge muntanyós, ha sabut posar en valor la seua història: des dels dinosaures que habitaren la regió, fins a la història més recent. El Museu Paleontològic, muralles i masmorres medievals i el nou Museu Etnològic són alguns punts a visitar, tots inclosos en la ruta "La Taifa d'Alpont", que organitza l'Oficina d'Informació i Turisme.

Foto: Bombas Gens

Bombas Gens

Bombas Gens

És segurament la gran novetat cultural de l'últim any a València. La renovació d'aquesta antiga fàbrica de material industrial ha suposat per a la ciutat una finestra oberta a l'art i, en menys d'un any d'activitat, presenta una agenda plena de propostes. A més de les exposicions actuals, el centre organitza visites guiades per a conéixer el passat industrial de l'edifici, el refugi de la Guerra Civil i la bodega medieval.

Foto: Ecomuseu de Bicorb

Bicorb

Bicorb

L'Ecomuseu de Bicorb ofereix "sessió doble" durant la Setmana Santa. A banda de les rutes rurals de la zona, l'Ecomuseu roman obert aquests dies i organitza visites a les coves de l'Aranya de matí i vesprada. Una oportunitat perfecta per a descobrir pintures amb 10.000 anys d'antiguitat, com ara l'única representació rupestre al món d'una recol·lectora de mel.

Foto: M.Prinke (Flickr)

L'Alfàs del Pi

L'Alfàs del Pi

Un agradable passeig de cinc quilòmetres a través del Parc Natural de la Serra Gelada ens permet respirar la brisa marina fins a arribar al penya-segat on hi ha el far de l'Albir. El centre d'interpretació, que només obri de matí, ofereix informació sobre la naturalesa i la història de la zona, amb protagonistes com pirates i corsaris. Una excursió perfecta per a combinar amb una escapada a la platja.

Foto: MAHE

Elx

Elx

La capital del Baix Vinalopó té una agenda repleta durant aquests dies. Més enllà de la tradicional Setmana Santa, el Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (MAHE) és una bona opció per a conéixer en profunditat l'esdevenidor del territori il·licità. A més de la interessant mostra permanent, des de dissabte passat fins a l'1 de juliol el centre ofereix una amena exposició titulada "Prehistòria i còmic", on es connecta la història antiga amb la narració gràfica més popular.

Foto: Xinese-v

Oriola

Oriola

La Setmana Santa oriolana està declarada Festa d'Interés Turístic Internacional. Visitar la capital del Baix Segura pot ser també una bona oportunitat per a conéixer millor la figura d'un dels nostres poetes més representatius, Miguel Hernández. A la Casa Museu del poeta, la ciutat li ret homenatge amb una exposició que mostra amb detall com era la seua vida i tot allò que el va inspirar. Dilluns, tancat.

També et pot interessar