Nou projecte per a repoblar Espanya d’abella ibèrica

La iniciativa ha començat al nostre territori perquè ofereix un ecosistema perfecte que facilita la proliferació dels insectes

Apicultors de l'associació Racó de l'Abella / À Punt NTC

La desaparició de les abelles és un problema que afecta greument els ecosistemes. Per això, diverses empreses, junt amb l’associació d’apicultors del Racó de l’Abella, han iniciat a Real, a la Ribera Baixa, l'Smart Green Bees: un projecte que té l’objectiu de repoblar Espanya amb 47 milions d’abelles ibèriques. 

“Estem introduint una espècie que ajudarà a fer que hi haja una reestructuració de l’ecosistema”, assegura Paola Vecino, presidenta del Racó de l’Abella. Els apicultors tenen un paper fonamental, ja que són els encarregats de cuidar d’aquesta abella autòctona, i els verdaders coneixedors de les seues característiques. “Aquesta abella està molt habituada a aquest ecosistema i el que fa és reproduir tota classe de plantes", ens explica Eva, apicultora.

La iniciativa, que pretén distribuir milions d’abelles per diversos punts de la Península, ha començat a la nostra comunitat. Jaime de Jaraiz, president i CEO de LG Electrics Iberia ens conta el perquè: “Hem començat a València, perquè és un ecosistema perfecte que amb els tarongers i el romer fan molt senzilla la proliferació”

Una iniciativa per a reivindicar la importància d’aquest insecte. Perquè, com sempre es diu, el dia que les abelles desapareguen nosaltres desapareixerem amb elles.

També et pot interessar

stats