Nou persones opten a rellevar a Mampel al capdavant de la Unió de Llauradors

Entre els candidats hi ha una dona, Isabel Navarro, qui ha reivindicat la figura femenina en la nova generació d'agricultors i ramaders.

Els candidats a liderar la Unió, aquest dissabte durant el congrés
Els candidats a liderar la Unió, aquest dissabte durant el congrés / Europa Press

El XIV Congrés de la Unió de Llauradors i Ramaders triarà aquest diumenge, entre nou candidatures presentades, la persona que succeirà al capdavant de l'organització a Ramón Mampel, qui ha esgotat els huit anys de mandat marcats en els estatuts.

Prop de 200 persones delegades, en representació de totes les comarques de la Comunitat Valenciana i dels diferents sectors, han aprovat aquest dissabte a Alboraia l'informe general de la Comissió Executiva i la ponència de política agrària.

Un total de nou persones -una dona i vuit homes- s'han presentat a dirigir la Unió o formar part de la nova Comissió Executiva, que estarà conformada per nou llocs, segons un comunicat de l'organització agrària.

Es tracta d'Isabel Navarro, d'Utiel-Requena; Juan Miguel Montaner, del Baix Segura; Carles Peris, de la Plana Baixa; Eduard Martí, de la Ribera Alta; Luis Javier Navarro, d'Utiel-Requena; Paco Benavent, de La Vall d'Albaida; Fernando Durà, de la Ribera Baixa; Juan Francisco Vidal, de la Plana Alta, i Francisco Rubio, del Vinalopó.

L'informe, aprovat sense cap vot en contra, fa un balanç positiu dels quatre anys transcorreguts des de l'anterior congrés, en considerar que l'organització és “apreciada, valorada i respectada” pel sector agrari, institucions i el conjunt de la societat.

Per la seua banda, la candidata a l'executiva Isabel Navarro ha reivindicat la figura femenina en la nova generació d'agricultors i ramaders.“Som una peça fonamental perquè puga haver-hi un relleu generacional”, ha expressat.

També et pot interessar

stats