El nou model de residències de la Generalitat preveu un tutor per cada ancià

Serveis Socials ha assegurat que hi haurà més auxiliars per cada persona major.

El nou model de residències de la Generalitat preveu un tutor per cada ancià
El nou model de residències de la Generalitat preveu un tutor per cada ancià

El nou model de residències de majors de la Generalitat contempla, entre altres aspectes, que cada ancià tinga un tutor que realitze el seu seguiment. També, una reducció de ràtios, que passaran de ser de dos auxiliars per cada nou residents a dos auxiliars per cada set.

Així ho ha assegurat en una entrevista amb l'agència EFE la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, qui ha explicat que les estructures de les noves residències seran molt diferents de les actuals. Així, encara que siguen molt grans, se subdividiran en nuclis més xicotets, perquè es pretén que aquests centres siguen "la nova família".

Una altra de les novetats del nou model és que, per cada ancià, hi haurà un tutor que li farà un seguiment de com està menjant i dormint. De la mateixa manera, la persona major podrà transmetre-li els seus problemes o inquietuds, i també s'incrementaran els tallers ocupacionals. Així mateix, es protocol·litzarà el final de la vida digna per a les persones majors en les residències amb, per exemple, el desús de les corretges. Es posarà en marxa un protocol de no subjeccions, sinó altres mecanismes per a evitar que algunes persones isquen soles del centre.

Ferrando ha assenyalat que s'ha "desconstruït" la situació que hi havia quan el pacte del Botànic va arribar al poder per a crear el nou model. Igualment, ha indicat que en aquesta legislatura ja s'ha "acabat" amb el model Cotino, que acaparava un percentatge molt important de les adjudicacions, i s'ha arribat a un acord que atorgarà la plaça pública "si la residència compleix els requisits de l'Administració". La secretaria autonòmica ha subratllat la importància de "liderar" aquest nou model i afirma que a les empreses privades els expliquen que si volen finançament públic, hauran d' "assumir les nostres condicions".

També et pot interessar

stats