Nou mesos després del confinament no hi ha “baby boom”: la natalitat cau un 18% a la Comunitat Valenciana

La pandèmia per coronavirus accentua la tendència a la baixa en la natalitat a tot l’Estat

Nadó dormint als braços de sa mare
Nadó dormint als braços de sa mare

Els vora tres mesos que vam estar tancats a casa per la irrupció en les nostres vides del coronavirus no s’han traduït en un baby boom, sinó tot el contrari. A la Comunitat Valenciana els naixements entre els mesos de desembre del 2020 i el febrer d’enguany -que corresponen als nadons concebuts durant març, abril i maig- han disminuït un 18% respecte del mateix període de l’any anterior.

Evolució de naixements a la Comunitat Valenciana (2017-2021)

Les dades es desprenen de l’Estimació Mensual de Naixements publicada per l’Institut Nacional d’Estadística. Un projecte que combina les dades mensuals dels registres civils i la informació històrica de l’estadística de naixements amb l’objectiu d’estimar els naixements durant el brot de Covid-19.

 

La caiguda ha sigut més notable durant el primer mes de l’any, quan se n’han registrat només 2.469, un 26% menys que al gener passat. Per províncies, és Castelló la que més ha experimentat aquest descens en la natalitat, amb un 35% menys. Per darrere si situen la de València i la d'Alacant, amb descens del 25 i del 24%, respectivament.

 

Encara que el nombre de naixements presenta des de fa anys una tendència constant a la baixa, el descens s’ha accentuat justament nou mesos després del confinament de tota la població durant el primer estat d’alarma per Covid-19. Fins ara les variacions interanuals del nombre de naixements al nostre territori no anaven més enllà del -10%.

 

A Espanya s’han registrat un total de 48.282 naixements els dos primers mesos de l’any, un 15% menys que el mateix període de l’any passat i la xifra més baixa des que va començar la sèrie estadística de l’INE l’any 1941.

Evolució dels naixements i defuncions a Espanya des de l'any 1941

També et pot interessar

stats