Nou mesos del primer cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana

Un jove de Borriana, que havia estat en un comiat de fadrí a Itàlia, es va convertir en el primer pacient de coronavirus.

VÍDEO | Nou mesos del primer cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana

El mes de març del 2020 es va detectar el primer positiu de Covid-19 a l’Hospital de la Plana a Vila-real. Hui es compleixen nou mesos d’aquell dia en què es van activar tots els protocols i es començaren a veure els primers EPI, una imatge que a poc a poc es va convertir en usual.

Ràpidament es va aïllar el pacient en una habitació. Els resultats de les primeres proves que confirmaren el seu contagi van arribar des de Majadahonda, ja que encara no es feien PCR a la Comunitat Valenciana. Ell va ser el primer, però en uns quants dies es comptaven els positius per desenes a tota la Comunitat Valenciana.

Els protocols, això sí, han anat canviant, per exemple, respecte de l’ús de la mascareta, al principi opcional i ara obligatori. S’han mantingut, d’altra banda, llavar-se les mans amb freqüència i la distància de seguretat.

Des del maig l’atenció primària s’encarrega de realitzar les PCR i els resultats es poden obtindre en algunes hores. A més, s’han creat tests ràpids, s’ha integrat la figura del rastrejador per a realitzar la traçabilitat de cada positiu i s’ha accelerat la implantació de l’atenció telefònica.

En aquests nou mesos hem aprés a conviure amb les noves regles del joc, malgrat que encara s’alimenta l'esperança de frenar la pandèmia i tornar, de nou, a la vella normalitat que tant es troba a faltar.

També et pot interessar

stats