Nou Manual de bones practiques per a combatre el mosquit tigre i la mosca negra

Explica les característiques dels dos insectes i inclou consells i recomanacions quant a actuacions de control per als municipis.

Nova edició per tractar el mosquit tigre i la mosca negra
Nova edició per tractar el mosquit tigre i la mosca negra / Conselleria de Sanitat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha editat un nou 'Manual de bones pràctiques enfront del mosquit tigre i la mosca negra per a municipis de la Comunitat Valenciana'.

El document, elaborat amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Universitat de València, les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, explica les característiques del mosquit tigre i la mosca negra, i inclou consells i recomanacions als municipis perquè realitzen actuacions de control.

La Conselleria també ha engegat una campanya informativa amb l'objectiu d’informar a la població sobre com previndre i eliminar els focus de cria del mosquit en l'àmbit domèstic.

Aquesta campanya ha realitzat un document dirigit al sector educatiu que inclou documentació i recursos i pot ser integrat a les aules docents. Gràcies al 'Programa de mosquit tigre: prevenció i promoció de la salut en l'àmbit escolar', l'alumnat pot incorporar i transmetre hàbits dirigits a la prevenció de proliferació de l'espècie en l'entorn domèstic.

Ajudes a la lluita contra el mosquit tigre

La Generalitat Valenciana destinará 450.000 euros enguany a la concessió de subvencions per a lluitar contra el mosquit tigre en els municipis afectats.

També es financen les activitats de vigilància entomològica davant casos de malaltia o situacions de risc per a la salut pública, l'avaluació de l'efectivitat de tractaments efectuats en aquests casos i la identificació territorial del mosquit tigre a la Comunitat Valenciana.

Les bases reguladores poden consultar-se al web de la Conselleria de Sanitat.

Tota aquesta información i un mapa actualitzat amb la distribució del mosquit tigre a la Comunitat Valenciana, es poden consultar al web sobre el mosquit tigre que ha creat la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats