Nou juí pels danys del fàrmac Agreal a València

La defensa de les set denunciants presentarà un dossier confidencial del laboratori fabricant que reconeix efectes adversos de tipus psiquiàtrics i neurològics.

Nou juí pels danys del fàrmac Agreal a València
Nou juí pels danys del fàrmac Agreal a València

Aquest dilluns comença a València el nou juí de responsabilitat civil pels danys causats pel fàrmac Agreal, després de la demanda que presentaren set dones contra la farmacèutica Sanofi. Està previst que es presente, per primera vegada, un dossier confidencial del laboratori fabricant en què es reconeixen reaccions adverses del medicament, de tipus psiquiàtric i neurològic. 

Agreal és un neurolèptic que van administrar a dones sanes que experimentaven sufocacions amb la menopausa i, malgrat que no s'havia de consumir durant més de tres mesos, nombroses dones el prengueren durant anys. El medicament els va causar reaccions adverses greus i cròniques.

Les set dones demandaren el laboratori per defecte d'informació del producte i defecte de disseny d'Agreal, així com per incompliment contractual pels grans defectes intencionats del prospecte. 

En processos judicials previs, Sanofi i els seus perits no van nomenar mai les dades que s'inclouen en el dossier confidencial que la filial francesa va lliurar a l'Agència Europea del Medicament el 2007. L'advocat de les demandants, Francisco Almodóvar, ha assegurat que la nova prova que aporten podrà demostrar que el laboratori "va negar i va ocultar informació científica i mèdica". 

També et pot interessar

stats