El nou jardí dels Jesuïtes de València, un espai verd per a emular l'horta

L'Ajuntament ha desvelat l'equip guanyador en el concurs d'idees per a dissenyar el projecte, producte de més de vint anys de litigis i lluita veïnal 

Imatge de portada: dibuix del projecte guanyador del concurs d'idees per al disseny del Jardí Trini Simó

El solar dels Jesuïtes de València acollirà un espai verd que emularà l'horta. Aquest dijous l'alcalde del Cap i Casal, Joan Ribó, ha donat a conéixer l'equip guanyador en el concurs d'idees per a dissenyar el nou jardí. El nou espai verd portarà el nom de Trini Simó, en homenatge a l'activista que començà la lluita per a tombar les tres torres que un hotel havia projectat en aquesta parcel·la ubicada al costat del Jardí Botànic de València, al cantó de la Petxina amb l'avinguda Ferran el Catòlic. 

El nou projecte és el resultat de més de vint anys de litigis i lluita veïnal contra l'especulació urbanística i té per lema "Bardissa". En l'equip d'arquitectes i paisatgistes, liderat per Carmel Gradolí, hi ha deixebles de Simó que ara faran realitat el seu somni: crear una illa natural entre la València històrica i el riu Túria. 

Plànol del futur jardí Trini Miró
Plànol del futur jardí Trini Miró / Twitter: @AjuntamentVLC

El futur espai naix com un nou “pulmó verd” per a la ciutat i incorporarà els tres elements del paisatge agrícola: hortes, camins i séquies, a més de bardisses o plantacions aromàtiques. 

També et pot interessar

stats