Nou enfrontament per la circumval·lació de Pedralba

L'Ajuntament estudia portar davant els tribunals la Generalitat per la paralització de la via.

VÍDEO | Nou enfrontament per la circumval·lació de Pedralba

Nou enfrontament per la circumval·lació de Pedralba. L'Ajuntament està disposat a portar davant els tribunals la Conselleria d'Agricultura per la paralització de la construcció d'aquesta via. Després d'anys d'estira-i-amolla, s'ha parat de nou el projecte de manera preventiva i al consistori no volen esperar més.

El projecte de la variant sud ja va patir la paralització el 2016 i porta un llarg conflicte darrere. En juliol s'havia fet un pas avant amb la pròrroga de la declaració d'impacte ambiental, i s'havien començat a executar les expropiacions de terrenys per a la construcció.

Dos mesos després, Agricultura l'ha bloquejat de nou. És una mesura cautelar pel recurs d'alçada d'una plataforma ecologista, però l'Ajuntament considera que és il·legal i assegura que, si no rectifica, en una setmana iniciarà la batalla als tribunals. Entre les dificultats està la modificació del pla d'ordenació de recursos naturals del Túria, que preveu una normativa ambiental més restrictiva per al parc natural.

L'alcaldessa de Pedralba, Sandra Turégano, ha insistit que si les irregularitats continuen, des del consistori estudiaran portar el cas al tribunal contenciós administratiu o a la Fiscalia, per si poguera haver-hi un presumpte delicte de prevaricació administrativa.

També et pot interessar

stats