Així és el nou DNI europeu 4.0

Tots els documents que s'expedisquen a partir d'aquest dilluns tindran ja el nou format, més segur i adaptat a la normativa europea

Nou DNI 4.0 expedit des del 2 d'agost
Nou DNI 4.0 expedit des del 2 d'agost / Policia Nacional

Els ciutadans espanyols que renoven des d'aquest dilluns el seu document nacional d'identitat ja obtindran el nou DNI Europeu, una versió que inclou noves mesures de seguretat i que en el futur pròxim es podrà portar també en el mòbil.

La Policia Nacional ha informat en un comunicat que ha culminat el procés d'implantació progressiu del DNI europeu, que va començar al juny i que actualitza la seua imatge, incorporant noves mesures de seguretat tant visibles com invisibles.

Nou format del DNI
Nou format del DNI / Policia Nacional

També inclou altres canvis com la denominació en anglés (National Identity Card) exigit per la normativa europea i un codi de dues lletres de l'Estat membre, en el cas d'Espanya, ES.

La Policia Nacional, juntament amb la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, ha dissenyat un suport que inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d'usabilitat concordes amb les necessitats de l'era digital.

Aquest cos treballa per a implantar pròximament l'acreditació de la identitat a través d'una app que permeta els ciutadans de manera gratuïta accedir al document i disposar de la signatura electrònica des del seu dispositiu mòbil.

Segons la Direcció General de la Policia, Espanya se situa amb aquesta nova iniciativa entre els pocs països europeus que entreguen el document en el moment de l'expedició i a més i es troba a "l'avantguarda" europea en documentació i identitat digital.

Es treballa en el DNI Exprés

També està previst que en els pròxims mesos es llance el DNI Exprés, un sistema d'expedició semiautomàtic amb el qual es pretén reduir temps d'espera durant les renovacions ordinàries del document d'identitat i incrementar la seguretat obtenint una fotografia en el mateix moment.

De moment, el ciutadà haurà d'aportar la seua fotografia.

També et pot interessar