MÚSICA DE BANDA: Unió Musical Alqueriera
Logo Música de banda
LÍNIA DE FONS: LA TERTÚLIA (reemissió)
Línia de fons categoria

Nou de cada deu menors en acollida temporal decideix no tornar amb els pares

Un xiquet camina al costat d'un adult
Un xiquet camina al costat d'un adult / Olya Adamovich (Pixabay)

Un informe sobre mil acolliments revela que la majoria dels menors en acollida prefereixen desvincular-se dels progenitors.

09 d'octubre 2019 - 19:30

Només el 8,5%, menys d'un de cada deu dels menors que viuen en acolliment en famílies temporals tornen amb els progenitors. D'aquest percentatge, el 2,4% ho fa després d'haver sigut atés per una família extensa, és a dir, on existia una relació de consanguinitat amb els cuidadors. Al 6,1% restant que decideix tornar amb els pares l'havia acollit una família aliena (AFA), on aquesta vinculació “de sang” no existeix.

Són les conclusions d'una investigació de l'Institut de Treball Social i Serveis Socials sobre mil acolliments gestionats a Barcelona, Lleida i Palma, on s'han valorat procediments encara oberts i altres acabats.

Les autores, Núria Fuentes i Carme Montserrat, han demanat revisar el programa d'acollides a la llum d'aquestes dades, atés que aquest s'ha dissenyat pensat en terminis curts d'adopció temporal dels menors. 

Un altra revelació significativa és la mitjana de temps que els xiquets i les xiquetes circulen pel sistema de protecció abans de poder arribar a una família d'acollida: 3,3 anys per a accedir a una família aliena i 1,1 per a fer-ho en la pròpia família extensa. 

També et pot interessar