Nou detinguts per tràfic de drogues a les Casetes Rosa de València

Segons la policia, estaven "perfectament organitzats", ja que uns avisaven de la presència dels agents i altres localitzaven possibles compradors

Imatge d'arxiu del barri de les Casetes Rosa de Valècia
Imatge d'arxiu del barri de les Casetes Roses de Valècia / Google Maps

La Policia Nacional ha detingut aquest dijous sis persones, quatre homes d'entre 22 i 44 anys i dues dones de 40 i 41 anys, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues en el marc de dos operatius a les Casetes Rosa de València. A més, s'ha detingut tres homes més que tenien reclamacions judicials en vigor, tal com ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

Les investigacions es van iniciar a principis de setembre, quan els agents van tindre coneixement que en dos habitatges situats en el barri de les Casetes Rosa es podrien estar distribuint substàncies estupefaents a xicoteta escala, ja que s'havia detectat una gran afluència de possibles consumidors. Aquests accedien als immobles, romanien uns minuts dins i abandonaven el lloc poc després amb xicotetes dosis.

Els investigadors van identificar els presumptes subministradors de les drogues, que es trobaven “perfectament organitzats” de manera que uns avisaven de la presència policial i altres s'encarregaven de localitzar possibles compradors.

Dimecres passat, es van fer dos registres en els immobles sospitosos. S'hi van confiscar més d'una vintena de dosis de cocaïna i heroïna disposades per a la venda i més de 3.000 euros en efectiu, així com una pistola d'aire comprimit, un matxet de grans dimensions i nombrosos efectes usats per a la preparació de les dosis, com bàscules de precisió i retalls d'embolcalls. En el moment de l'entrada, els sospitosos van intentar desfer-se de part dels diners i la droga llançant-la per la finestra, però van ser interceptats pels agents. Finalment, s'ha detingut sis persones, quatre homes i dues dones, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

D'altra banda, la setmana passada es va desplegar un dispositiu de prevenció de la delinqüència en el mateix districte. Concretament, es van establir dos filtres en l'avinguda de la Malva-rosa i al carrer de Sant Rafael. A més de mantindre i restablir la seguretat ciutadana en la zona, l'objectiu del desplegament policial va ser la prevenció de la venda i consum de substàncies estupefaents en la via pública.

El dispositiu es va saldar amb quaranta persones identificades i nou vehicles inspeccionats, i es van alçar quatre actes per tinença de substància estupefaent i dos per tinença d'arma blanca. A més, es va detindre tres persones que tenien reclamacions judicials en vigor.

També et pot interessar

stats