Nou detinguts acusats de més de 60 robatoris amb violència

Assaltaven cases quan els habitants es trobaven a l'interior i es calcula que han obtingut un botí de més de 200.000 euros.

Assaltaven cases quan els habitants es trobaven a l'interior i es calcula que han obtingut un botí de més de 200.000 euros | Guàrdia Civil
Assaltaven cases quan els habitants es trobaven a l'interior i es calcula que han obtingut un botí de més de 200.000 euros | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil desarticula una organització delictiva especialitzada en robatoris amb violència en domicilis habitats. Hi ha nou persones detingudes, d'edats compreses entre 18 i 45 anys, als quals els atribueixen 62 assalts. 

Els ara detinguts amenaçaven i agredien les víctimes per a obtindre informació sobre on es guardaven els objectes de valor. De fet, sis persones resultaren ferides. Una d'elles de gravetat i va estar ingressada durant diversos dies en la unitat de vigilància intensiva d'un hospital valencià.

Es calcula que aquesta xarxa, que ha actuat en una desena de províncies des del març del 2018, hauria obtingut un botí de més dels 200.000 euros.  

Les investigacions van començar al maig del 2018, després dels robatoris comesos a Almansa, a la província d’Albacete, i a Aiora.

Els agents de la Guàrdia Civil han intervingut més de 40.000 euros en metàl·lic, gran quantitat de joies i nombrosos objectes procedents dels assalts. 

Modus operandi

L'organització delictiva estava integrada per dues cèl·lules que actuaven juntes en funció de l'envergadura de l'assalt que es volia perpetrar. La primera es trobava a la província de Castelló de la Plana i la segona a la localitat madrilenya de Valdemoro.

Triaven generalment domicilis situats en urbanitzacions aïllades i realitzaven l'assalt quan els seus habitants es trobaven a l'interior.

L'organització utilitzava dues vies per a donar eixida als efectes sostrets. D'una banda, la venda de joies i objectes en establiments de compravenda de metalls preciosos i de segona mà, cosa que va permetre interceptar-los i intervindre’ls; de l’altra, la venda a peristes, que en difuminaven el rastre mitjançant la venda a tercers.

També et pot interessar

stats