Nou anys i set mesos de presó per a un home que va colpejar i emmordassar l'exparella per a furtar-li el mòbil

El condemnat i un amic assaltaren la casa de la víctima de matinada i la deixaren lligada i inconscient

Audiència de Castelló
Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

L'Audiència de Castelló ha condemnat un home a nou anys i set mesos de presó per un delicte de robatori amb violència sobre les persones, trencament de condemna i detenció il·legal. Els fets jutjats es remunten a 2020, quan l'individu va entrar de matinada a casa de l'exparella amb el propòsit de furtar-li el mòbil i la va colpejar i emmordassar.

A més, la sala imposa a un segon home, amic del primer, set anys i mig de presó com a autor dels mateixos delictes a excepció del trencament, segons la sentència feta pública aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El tribunal obliga els condemnats a indemnitzar la víctima amb 2.950 euros entre els dos, per les lesions, pels danys morals que va patir a conseqüència dels fets i per l'import del mòbil robat. A més, estableix que cap d'ells podrà acostar-se a menys de 200 metres ni comunicar-se amb la dona durant deu anys.

En el moment dels fets, el presumpte agressor tenia una prohibició d'aproximació i comunicació amb la víctima, segons una sentència condemnatòria dictada per un jutjat penal de Castelló.

"La matem?"

L'assalt va ocórrer en la matinada del 25 de maig de 2020. Els dos homes es desplaçaren a casa de la xica, en un municipi de les comarques del nord, amb la intenció d'apoderar-se del telèfon mòbil. Creien que hi emmagatzemava continguts comprometedors per a ells. Aprofitaren que el que havia mantingut una relació amb ella conservava un joc de claus de l'habitatge per a sorprendre la víctima, que estava completament adormida, i donar-li una punyada que la va deixar sense sentit.

A continuació, la lligaren ben fort de peus i mans i l'emmordassaren amb dos mocadors, un per dins i l'altre en l'exterior de la boca. En un moment de l'agressió, la dona va recobrar el coneixement i va sentir que un dels penats preguntava: "La matem?", mentre que l'altre responia: "No, deixa-la que es muira sola".

Els dos lladres fugiren de l'habitatge i la deixaren lligada i emmordassada, sense poder demanar ajuda. La rescataren diverses hores després la Guàrdia Civil i els bombers, que foren avisats per una familiar que estava preocupada perquè la víctima no contestava les telefonades i tenia el mòbil apagat.

Contra la resolució judicial es pot presentar un recurs davant del TSJCV perquè no és ferma.

També et pot interessar

stats