Nou anys de presó per apallissar una dona i trencar-li la mandíbula a l'Alt Palància

L'acusat va amenaçar de mort la víctima i els guàrdies civils que el van detindre: "Vos arrancaré la jugular d'un mos"

Audiència de Castelló
Audiència de Castelló / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a penes que sumen nou anys i tres mesos de presó un home que va apallissar una dona en un municipi de l'Alt Palància. A conseqüència de la brutal agressió li va trencar la mandíbula, a més d'amenaçar-la de matar-la si contava el que havia passat. Igualment, va insultar els agents que van acudir a detindre'l. Per tots aquests fets, la sala segona del tribunal l'ha considerat culpable de delictes de lesions, resistència a l'autoritat i obstrucció a la justícia, segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La resolució obliga l'individu, així mateix, a pagar una indemnització de més de 13.100 euros a la víctima per les lesions patides i altres 20.500 per les seqüeles que li van quedar després de l'atac. D'altra banda, haurà d'indemnitzar amb 5.280 euros a la Conselleria de Sanitat pel cost de l'atenció sanitària.

La sentència, que no és ferma i es podrà recórrer davant la sala civil i penal del TSJCV, estableix que el condemnat no podrà comunicar-se per cap mitjà ni acostar-se a menys de 300 metres del domicili, treball, o qualsevol lloc on es trobe la víctima per un període de huit anys, comptadors després del compliment de la pena de presó.

Els fets van ocórrer la matinada del 7 al 8 d'octubre del 2021 en un carrer d'una localitat de la comarca de l'Alt Palància, quan el processat va començar a colpejar reiteradament la dona en la cara. L'agredida va caure a terra a conseqüència de les punyades i, aleshores, ell va aprofitar per a propinar-li puntades i estirar-li els cabells per a alçar-la.

Agents de la Guàrdia Civil van acudir al lloc per a socórrer la víctima, a qui l'home va insultar i amenaçar de matar si donava informació sobre el que havia passat. L'atacant es va enfrontar activament als guàrdies, els va proferir greus insults i els va amenaçar de mort amb expressions del tipus "vos arrancaré la jugular d'un mos per a gaudir mentre vos dessagneu". Els agents es van veure obligats a reduir-lo per a arrestar-lo.

La dona va patir greus lesions; entre d'altres, un traumatisme cranioencefàlic, fractura de totes dues branques mandibulars i pèrdua de cinc peces dentals. També va necessitar sotmetre's a intervencions quirúrgiques per a tractar la doble fractura i va tardar 244 dies a curar-se de les lesions.

També et pot interessar

stats