Nou ajornament de les obres del Parc Central de València

L'Ajuntament ha requerit a l'empresa encarregada del projecte que finalitze les obres abans del 10 de setembre.

Obres de la primera fase de l'enjardinament del Parc Central
Obres de la primera fase de l'enjardinament del Parc Central

Les obres del Parc Central de València han patit un altre retard. La unió temporal d'empreses, formada per Pavasal i Dragados, es va comprometre que la primera fase de l'enjardinament estaria finalitzada el 31 de juliol, però no ha sigut així. De fet, aquesta data va ser proposada per les constructores el passat mes de febrer, quan els problemes amb el subministrament dels paviments que recobriran les fonts i canals d'aigua del parc van provocar un nou ajornament dels terminis. 

Hui, l'Ajuntament de València ha requerit a l'empresa encarregada de les obres que utilitze els mitjans necessaris perquè els treballs finalitzen abans del 10 de setembre, un termini que s'ha fixat com a improrrogable. La societat València Parc Central, creada gràcies al conveni entre el Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament de València i Renfe, assegura que no permetrà una altra demora. 

Quan els treballs finalitzen, la primera fase del Parc Central encara no estarà conclosa al 100%. Quedarà pendent d'execució una cantonada del parc que ocupa un 2% de la superfície i que correspon a la zona afectada pel conflicte existent amb un concesionari d'automòbils. La complexitat de l'obra, sumada a problemes amb el subministraments de materials i altres imprevistos, han endarrerit el projecte de més transcendència que escomet actualment la ciutat de València i que els veïns de la zona desitgen des de fa més de vint anys.

Si es compleixen els nous terminis, la primera fase del jardí, dissenyat per Kathryn Gustafson, s'obrirà al públic abans de l'hivern. Serà el punt de partida d'un gran projecte que, gràcies al soterrament de les vies del ferrocarril, recuperarà una part del centre de la ciutat de València amb un parc de 230.000 m² i nous equipaments públics i que facilitarà, a més, la integració de barris ara separats pel ferrocarril.

També et pot interessar

stats