El nou accés sud al port de Gandia s'obrirà la primera setmana d'abril

Ábalos destaca com a "important" l'inici de les obres de duplicació del vial N338, en l'accés a l'aeroport d'Alacant-Elx.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha visitat les obres del nou accés sud al port de Gandia
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha visitat les obres del nou accés sud al port de Gandia / Europa Press

La fase final de les obres de l'accés sud al port de Gandia es troben molt avançades i està previst que puguen posar-se en servei la primera setmana del pròxim mes d'abril. Ho ha avançat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha visitat aquest dilluns les obres en les quals s'han invertit 25 milions d'euros.

El nou accés portuari té una longitud de 4,2 quilòmetres i pretén evitar que el trànsit portuari accedisca a través de l'entramat urbà de Gandia i, amb això, millorar substancialment la circulació local. També prestarà servei directe a l'hospital comarcal Francesc de Borja de Gandia, resolent els problemes de seguretat viària i capacitat de l'entorn, especialment severs en època estival.

Ábalos ha destacat que aquesta obra "consolida" la importància del port de Gandia i la de l'autoritat portuària de València en general, i és a més un element de "cohesió". Per part seua, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assenyalat que el nou accés possibilitarà que la ciutat siga més "competitiva". A més de resoldre problemes de mobilitat i de seguretat, farà que el sector turístic "estiga lliure de la circulació de càrrega pesada" que travessava el municipi, segons Morant.

Millores en l'accés a l'aeroport d'Alacant-Elx

D'altra banda, el ministre de Foment ha qualificat com a "important" i "llargament esperada" la duplicació de la carretera N338, en l'accés a l'aeroport d'Alacant-Elx, que connectarà la N332 i l'autovia A70. El ministre ha visitat l'inici de les obres que contemplen una inversió total de 27,1 milions d'euros.

Així mateix, Ábalos ha ratificat també, com s'ha estat anunciant, la posada en servei en l'estiu de l'AVE a Elx, "perquè els plans s'estan complint adequadament".

També et pot interessar

stats