'Les notícies del matí' busca casos de despoblament a la Comunitat Valenciana

Es poden compartir amb l'etiqueta #DespoblamentÀPunt en les xarxes socials. L'informatiu se’n farà ressò.

\'Les notícies del matí\' busca casos de despoblament a la Comunitat Valenciana
'Les notícies del matí' busca casos de despoblament a la Comunitat Valenciana

Vora un centenar de pobles de la Comunitat Valenciana pateixen risc de despoblament. Són localitats de les comarques de l'interior de Castelló, València i Alacant. Malgrat les dificultats, lluiten dia a dia per a no desaparéixer, una tendència, la de l'abandó dels pobles xicotets, que es va encetar en els anys 50 del segle passat, però que, malauradament, hui en dia no ha parat. Per aquest motiu, en Les notícies del matí, l'informatiu matinal de la ràdio d'À Punt, s'ha encetat una iniciativa per a conéixer la realitat d'aquestes poblacions.

La idea és que els usuaris i les usuàries facen arribar a través de les xarxes socials i emprant l'etiqueta #DespoblamentÀPunt el cas del seu poble, si s'hi han pres iniciatives, o si han rebut cap tipus d'ajuda per a fer front a aquest problema. D'aquesta manera, l'informatiu es farà ressò de la seua proposta i tractarà en profunditat la situació del municipi en el programa. Una manera de donar suport a aquestes localitats i de donar-los veu, perquè es coneguen les dificultats a les quals s'enfronten i es fomente la participació ciutadana en la ràdio pública.

A més de les xarxes socials, aquells casos dels pobles que vulguen que siguen tractats els poden fer arribar a través del telèfon 682 066 032. Es tracta del número dedicat a rebre els missatges de veu dels oients sobre temes d'actualitat per a la secció de WhatsApp de Les notícies del matí. Una altra finestra oberta per a fer sentir la veu de la ciutadania en la ràdio d'À Punt.

També et pot interessar

stats