Norwegian continuarà a l'aeroport Alacant-Elx i tot i tancar bases a Palma, Gran Canària i Tenerife

L'aerolínia ha comunicat les retallades als representants sindicals i en els pròxims dies iniciaran les negociacions.

Un dels avions de la companyia noruega, en una imatge d'arxiu
Un dels avions de la companyia noruega, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La base que la companyia aèria Norwegian a l'aeroport d'Alacant-Elx se salva de les retallades previstes en el programa de reestructuració. L'empresa de baix cost tancarà tres de les huit bases que té a Espanya, en el marc d'un programa de reducció de costos en aeroports d'Europa i els Estats Units a partir d'abril.

Així, Norwegian tancarà les seues bases de Palma de Mallorca, Gran Canària i Tenerife, reduirà les freqüències de vol en aquestes instal·lacions i cancel·larà la ruta Tenerife Sud-Roma. Aquests canvis no afectaran, a banda de l'alacantina, cap de les altres bases espanyoles, concretament Barcelona, on té dues bases, una de curt radi i una altra de llarg; Màlaga i Madrid, ni tampoc la seu corporativa en la capital catalana.

Amb tot, l'empresa noruega destaca que manté 122 rutes en oferta a Espanya, on l'any passat va transportar 8,9 milions de passatgers, un 6% més que en 2017. Concretament, en la temporada d'hivern ofereix a l'aeroport d'Alacant-Elx 580.000 places, un 22% més que l'any passat. 

Revisió dels avions i reducció de costos

La tercera aerolínia de baix cost més gran d'Europa i la sisena del món, s'ha embarcat en una revisió exhaustiva de l'operativa dels seus avions Boeing 737 amb l'objectiu de millorar la seua rendibilitat, augmentar els ingressos i reduir costos a tot el món, ha informat la companyia en un comunicat. 

Aquests canvis afectaran part dels treballadors i treballadores de la companyia i, segons han assegurat, intentaran que hi haja el menor nombre de baixes mitjançant el seu traspàs a l'operativa de llarg radi, un trasllat de base o facilitats en les peticions de reubicació. La companyia, amb vora 1.100 persones contractades en tot el món, iniciarà en els pròxims dies les negociacions amb representants sindicals per a abordar l'impacte en la reestructuració de la plantilla.

També et pot interessar

stats