"La normativa encara no salvaguarda el dret dels discapacitats a una casa digna"

Eduardo Signes, responsable de Cocemfe, denuncia les ‘cases presó’ a través de la campanya #Arrestopolis.

Eduardo Signes durant l'entrevista a 'Les notícies del matí'

La campanya #Arrestopolis acapara les xarxes socials aquest 28 de novembre, amb 37 manifestacions convocades a tot Espanya, per a denunciar la realitat que viuen cada dia les persones amb discapacitat física. "La normativa encara no salvaguarda el dret dels discapacitats a una casa digna", ha manifestat Eduardo Signes, responsable de Cocemfe a la Comunitat Valenciana en Les notícies del matí.

"La meua casa no és la meua presó. Tinc dret a una vida independent", denuncia el vídeo de la iniciativa. Per la seua banda, el portaveu de l'Agencia de Defensa i Promoció de l'Accessibilitat de Cocemfe ha destacat durant una entrevista a À Punt que més del cinquanta per cent de les persones amb discapacitat tenen problemes a causa de les barreres arquitectòniques dels seus habitatges. "Hi ha hagut canvis normatius, però no són suficients", ha expressat.

Signes ha recordat que la Llei de propietat horitzontal, promoguda per la Generalitat, preveu que per a obligar a fer reformes als edificis l'obra no pot superar les dotze mensualitats de despeses generals de la comunitat. "Això suposa que l'obra està limitada a una quantitat econòmica i causa un xoc amb la comunitat de propietaris", ha explicat. També ha lamentat que encara hi haja edificis sense ascensor ni rampes. Aquesta situació obliga a viure depenent d'una ambulància o de la Creu Roja per a poder eixir, a més de ser l’origen de trastorns d'ansietat i depressió.

També et pot interessar

stats