Normalitat en l'inici de l'operació eixida del pont del Pilar

La DGT espera registrar més de dos milions de desplaçaments a les carreteres valencianes.

Imatge d'arxiu d'un embós
Imatge d'arxiu d'un embós / Europa Press

L'operació eixida del pont festiu del Pilar ha començat amb normalitat a les carreteres valencianes. Fins diumenge que ve, s'esperen més de dos milions de desplaçaments de vehicles, dels més de cinc milions previstos a tot l'Estat, segons la DGT.

En aquest operatiu especial, la DGT intensificarà els controls d'alcoholèmia i d'altres drogues, a més de velocitat. Els problemes circulatoris més importants s'esperen durant aquesta vesprada en les eixides dels grans nuclis urbans, i després es concentraran a l'última hora de la vesprada, o en les primeres hores de la nit a les zones de destinació.

Ocupació semblant a l'estiu

L'Agència Valenciana de Turisme preveu que els establiments hotelers tindran una ocupació de vora el 83%, una xifra semblant a les de la temporada estival. Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha avançat hui l'enquesta de previsió d'ocupació hotelera per als pròxims dies i ha destacat els avanços contra l'estacionalització del turisme. 

Per demarcacions, el litoral de València tindrà una ocupació del 85%, deu punts més que l'any passat. Castelló preveu omplir més del 70% de les places hoteleres; i Alacant té una previsió de quasi el 80%. Això sense comptar Benidorm, que registra el percentatge més alt d'ocupació al nostre territori amb el 91%.

Preparats per a una allau de visitants, Renfe ha incrementat el nombre de trens que faciliten els desplaçaments dels turistes cap a la costa.

Augmenta el preu dels carburants

El pont del Pilar coincideix amb la pujada del preu de la gasolina i del gasoil fins a 1,351 i 1,271 euros el litre, respectivament. Enguany, el preu de la gasolina s'ha encarit un 8,8% i el del gasoil un 11%, els valors més elevats des de 2014.

Nou etiquetatge

A més, aquest divendres 12 d'octubre entrarà en vigor la nova normativa europea sobre l'etiquetatge per als carburants i els vehicles, que té com a objectiu unificar els diferents tipus de combustibles a Europa.

També et pot interessar

stats