Més de noranta balenes s'han albirat des de Dénia enguany

Un projecte d’investigació de la UPV treballa per conéixer amb exactitud la ruta migratòria d’aquests cetacis

Un guardacostes observa un exemplar de balena rorqual / À Punt NTC

A la costa de Dénia (Marina Alta) s’han albirat durant 2021 més de noranta exemplars de balena rorqual, el segon animal més gran del planeta. Tot i que encara es desconeix per què són tan freqüents al litoral alacantí, les primeres recerques mostren que durant l’estiu migren cap al nord i després utilitzen les aigües de la Mediterrània per arribar a l’estret de Gibraltar. 

Amb l’objectiu d’estudiar els seus moviments, la Universitat Politècnica de València inicia el segon any d’investigació sobre aquests animals amb el projecte Cap dels Rorquals. Entre les seues tasques, destaca el marcatge per satèl·lit de les balenes, per a conéixer amb exactitud la ruta migratòria d’aquests cetacis.

Entre les activitats que es desenvolupen a la costa de Dénia hi ha activitats dels centres educatius, que trauen l'ensenyament fora de l'aula per a conéixer la riquesa del fons marí i aprendre a respectar-lo. À Punt Notícies ha navegat a bord d’un catamarà amb un grup d’estudiants de tercer d’ESO i s’han albirat alguns d’aquests cetacis gegants. 

També et pot interessar

stats