La nonagenària interna en una residència de Xiva podria haver asfixiat accidentalment la companya de 96 anys

Els agents pensen que podria haver oblidat llevar la tovallola que havia posat sobre el rostre de la víctima perquè es refrescara

La residència de la tercera edat en què s'ha produit el possible homicidi
La residència de la tercera edat on s'ha produït el presumpte homicidi / À Punt NTC / Google Maps

La investigació apunta a una asfíxia accidental com a possible causa de la mort de la dona de 97 anys que va faltar dimarts en una residència pública de Xiva (Foia de Bunyol). La Guàrdia Civil va obrir el cas com un possible homicidi, per entendre que la companya d'habitació, també nonagenària i amb problemes de demència, l'havia matada. Les primeres indagacions indiquen que podria haver-ho fet sense voler.

Els agents pensen que va oblidar llevar una tovallola que li havia posat al rostre perquè es refrescara. La hipòtesi encara no està confirmada, a l'espera que concloguen les investigacions.

Una empleada de la residència va alertar del cas, després d'adonar-se que una interna estava morta quan va entrar a l'habitació per a preparar-los la medicació. El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Requena, en funcions de guàrdia, ha obert una causa per a fer l'autòpsia i altres diligències encaminades a l'esclariment dels fets.

A la vesprada, la titular ha decidit mantindre en llibertat provisional i imposar mesures cautelars a la sospitosa d'un delicte d'homicidi després de prendre-li declaració. La jutgessa considera que no existeix risc de fugida ni de destrucció de proves o de reiteració delictiva, però ha imposat mesures cautelars consistents en la retirada de passaport i la prohibició d'eixida del territori nacional.

Ara per ara, la investigació no és concloent i no ha pogut determinar-se si l'actuació de la investigada podria qualificar-se de dolosa o imprudent o si la mort ha sigut accidental. En qualsevol cas, la magistrada ha requerit a la residència que adopte mesures de supervisió i control de la investigada.

També et pot interessar

stats