Només un de cada tres llocs directius a la Comunitat Valenciana, en mans de les dones

Un informe d'Oxfam Intermón evidencia que el treball femení és mes precari i està pitjor remunerat que el dels homes.

Europa Press.
Europa Press.

Un informe de l'ONG Oxfam Intermón ha evidenciat que les dones tenen salaris més baixos, són minoria en els llocs de responsabilitat i ocupen treballs en els sectors més infravalorats i pitjor pagats d’Espanya.

A la Comunitat Valenciana les dones només ocupen un 31,5% del llocs directius, enfront del 68,5 % que representen els homes en llocs de direcció i gerència. No obstant això, les dones són majoria en les "ocupacions elementals".

Així mateix, a Espanya els homes cobren de mitjana un 14,7 % més que les dones, encara que ocupen llocs similars. A la Comunitat Valenciana la bretxa salarial és lleugerament inferior a la mijana estatal (14,5%). A més, la desocupació femenina supera la masculina pràcticament en tot Espanya, i a la Comunitat Valenciana l'atur femení és 3,5 punts superior al masculí.

La temporalitat, la parcialitat no desitjada, el treball autònom i l'ocupació per hores són cada vegada més comunes en el context de canvi actual, aspectes en els quals augmenta la situació de vulnerabilitat de la dona, segons l'informe.

L'estudi també conclou que la bretxa de gènere es trasllada a les pensions. De fet, en algunes comunitats autònomes la pensió de les dones suposa pràcticament la meitat de la dels homes.

També et pot interessar

stats