Només un de cada deu mil·lennistes que treballa estalvia per a la jubilació

Segons un estudi, una causa possible és la desconfiança en les institucions i en el sector bancari.

Només un de cada deu mil·lennistes que treballa estalvia per a la jubilació
Només un de cada deu mil·lennistes que treballa estalvia per a la jubilació
07 de novembre 2019 - 17:42

Només un de cada deu mil·lennistes que treballen estalvia per a la jubilació, encara que el 62,8% pensa que és important fer-ho, segons un estudi elaborat per Esade i Fundació Edat&Vida amb l'ajuda del Banc Sabadell. L’estudi Desmitificando a los millennials: Actitudes y comportamientos de la 'generación Y' trabajadora frente al ahorro, conclou que el 10% d'aquest col·lectiu estalvia de forma sistemàtica.

A Espanya, aquesta generació nascuda entre el 1981 i el 1996, també coneguda com a 'generació Y', representa el 18,7% de la població, un percentatge inferior a la generació X, nascuda entre 1969 i 1981, que arriba al 26,2%.

Segons l'estudi, els mil·lennistes són optimistes per naturalesa i s'identifiquen més com a estalviadors que com a consumidors. Aquest joves són conscients de la necessitat d'estalviar per a la jubilació, però a pesar de tindre més formació demanen ser assessorats per a prendre decisions d'estalvi i inversió.

"Desconfiança" en les institucions

El principal motiu pel qual no estalvien no guarda relació amb la seua situació econòmica, sinó amb la seua actitud personal. Segons els autors de l'estudi, els mil·lennistes no estalvien de manera sistemàtica per a la jubilació "a causa probablement de la seua desconfiança en les institucions i en el sector bancari".

També et pot interessar

stats