Només les tres capitals i Utiel sumen cinc o més contagis l'última setmana

Les dades per municipis evidencien la tendència a la baixa i el 89% no diagnostica cap cas en l’última quinzena.

VÍDEO | Només les tres capitals i Utiel sumen cinc o més contagis l'última setmana

La incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana manté la tendència a la baixa de les últimes setmanes i només quatre localitats sumen cinc o més contagis en els últims set dies. Es tracta de València (38), Castelló (6), Alacant (5) i Utiel (5). No obstant això, tots els casos no són recents, ja que en les estadístiques també poden sumar-se les reassignacions de casos d'altres municipis o de casos antics que hagen sigut detectats en els últims set dies.

Segons les últimes dades que ha facilitat la Conselleria de Sanitat, relatives a la quinzena del 28 de maig al 10 de juny, s'han detectat 196 nous casos positius per PCR distribuïts en 62 municipis, unes xifres relativament inferiors a la sèrie anterior (del 21 de maig al 3 de juny), quan es van notificar 227 positius en 72 municipis. Així les coses, el nombre de municipis que no ha diagnosticat cap cas més durant les últimes dues setmanes s'eleva fins al 89%.

La reducció s'evidencia també en la incidència per poblacions. En els últims quinze dies, només huit municipis (Xirivella, Alacant, Alaquàs, Requena, Vila-real, Utiel, Castelló i València) han notificat més de cinc casos nous diagnosticats pel test de PCR, dos menys que en l'informe anterior.

De fet, d'aquestes poblacions, només cinc tenen una taxa de contagi més elevada a 1 per cada 100.000 persones. Destaca el cas d'Utiel, el tercer municipi valencià amb més contagis notificats en l'última quinzena. Aquesta localitat d'11.531 habitants, tot i haver reduït en més de dos punts la taxa de contagi respecte a l'últim informe, presenta una taxa de 6,07, la més elevada. Per darrere estan Alaquàs, Requena, Xirivella i Torrent.

Utiel encapçala la llista de municipis amb una taxa més alta de contagis durant les últimes dues setmanes.

València, l'únic en superar els 10 positius en l'última setmana

València ha sigut l'únic municipi del territori en sumar més de 10 casos positius en l'última setmana. En concret, ha notificat 38 casos nous en els últims set dies, i la xifra total ascendeix a 2.131.

De fet, per departaments de salut, València-Doctor Peset ha sumat 15 positius en una setmana, i és l'àrea sanitària que més creix en contagis. La segueix València-Hospital General i els departaments de salut de Castelló i de La Plana, amb una incidència del virus semblant a la dels departaments que lideren els contagis, però amb menys població.

Cap cas nou a Torrevella

Els deu municipis més afectats pel coronavirus són València, amb 2.131 casos, Alacant (858), Castelló (422), Elx (406), Benidorm (401), Torrent (292), Borriana (289), Torrevella (270), Alcoi (251) i Vila-real (220). L'únic que no ha sumat nous casos és Torrevella, mentre que Elx i Benidorm només han tingut un nou positiu.

En el cas contrari estan els municipis que feia diverses actualitzacions que no sumaven casos i en aquesta sí que n’han registrat. El cas més cridaner és el d’Alaquàs, que des del 27 de maig, amb 41 casos, no en registrava cap de nou, però aquesta setmana n'ha tingut quatre més. Quart de Poblet té una situació similar, ha sumat dos casos en aquesta actualització després d’estar en 46 casos des del dia 27.

La Vall d'Alba registra el primer positiu

La Vall d'Alba, a la Plana Alta, ja no forma part del 35% dels municipis valencians que mai han registrat un cas de Covid-19. Hi han detectat el primer cas aquesta setmana, després de més de 3 mesos de pandèmia.

També et pot interessar

stats