Només la meitat de valencians majors de 25 anys té el carnet de conduir

La consciència mediambiental i les dificultats econòmiques fan que la bici o el metro primen més que el vehicle privat entre el jovent

Els joves ja no volen traure's el carnet de conduir / À Punt NTC

Els joves han renunciat a traure's el carnet de cotxe per a moure's en un vehicle privat propi. Una de les raons és per les dificultats econòmiques, ja que una autoescola i les taxes d'examen poden arribar a costar al voltant dels 1.200 euros, una despesa que no totes les famílies es poden permetre. 

Altres joves ho trien de forma voluntària, per consciència mediambiental. Les alternatives de mobilitat que troben dins la ciutat, com la bicicleta, el metro o el patinet elèctric, resulten més atractives per al jovent.

Segons la Direcció General de Trànsit, només un de cada quatre joves entre 18 i 20 anys passen per l'autoescola interessats per traure's el carnet de conduir. Manolo Cáceres, vicepresident de l'Associació Valenciana d'Autoescoles, ha assegurat a À Punt NTC que només el 50% dels majors de vint-i-cinc anys té permís de conduir, enfront de la generació anterior, en què la taxa de conductors amb la mateixa edat era del 80%.

També et pot interessar

stats