Només 33 municipis valencians tenen pla d'actuació en cas d'inundació

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat comença la campanya de prevenció davant les fortes pluges.

VÍDEO | Només 33 municipis valencians tenen pla d\'actuació en cas d\'inundació

Només 33 municipis de la Comunitat Valenciana tenen un pla d'actuació en cas d'inundacions. Segons ha recordat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, un total de 136 poblacions estan obligades a comptar amb un pla d'actuació municipal davant el risc d'inundacions. Per exemple, Montanejos, a l'Alt Millars, està sense servei de telefonia mòbil ni internet des de la gota freda de dimarts

Emergències ja ha iniciat la campanya de prevenció davant les fortes pluges i, davant la situació, el secretari autonòmic del ram, José María Ángel, ha instat els municipis amb risc alt i mitjà a elaborar el document. 

Per a facilitar aquesta tasca, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat té a disposició dels ajuntaments una guia detallada i el personal tècnic necessari per a assessorar sobre la posada en marxa dels plans. Han de preveure tant els riscos que té el municipi com quins són els recursos disponibles per a donar una resposta adequada a l'emergència per inundacions, que ha de protegir les persones, els béns i el medi ambient.

També et pot interessar

stats