Només el 22% de les dones assassinades el 2019 havia denunciat l'agressor

Més de la meitat d'elles tenien fills menors d'edat, per la qual cosa 43 criatures s'han quedat orfes de mare.

Només el 22% de les dones assassinades el 2019 havia denunciat l\'agressor
Només el 22% de les dones assassinades el 2019 havia denunciat l'agressor

Només el 21,6% de les dones que han sigut assassinades per la seua parella o exparella durant 2019 havia denunciat la situació de maltractament, és a dir, 11 de 51. Són dades oferides per la presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, Ángeles Carmona.

"Si ja és complicat per a una víctima de violència masclista fer el pas i denunciar la situació en què es troba per por a les represàlies, més difícil resulta si té fills menors d'edat", ha subratllat Carmona. En el cas de les assassinades enguany, vora la meitat, 24, en tenien. Així, segons dades de la delegació del govern per a la matèria, en 2019, 43 criatures s'han quedat orfes de mare. 

Carmona ha indicat que la maternitat és "juntament amb altres factors, com ara la dependència econòmica del maltractador, la discapacitat o l'extrema pobresa, una circumstància que fa més vulnerable la víctima". En aquest sentit, ha explicat que queda pendent aprovar un mecanisme que supose "la suspensió del règim de visites en tots aquells casos en què el menor haguera presenciat, patit o conviscut amb situacions de violència". 

Una de cada deu assassinades tenia alguna mesura de protecció

L'estadística oficial de la delegació del govern per a la violència de gènere indica que una de cada deu dones assassinades des de l'any 2006 fins a l'actualitat tenia alguna mesura de protecció en el moment del crim. 

Des de llavors, han mort a mans de les seues parelles o exparelles 827 dones. D'elles, només 216 (el 26,1%) havien denunciat prèviament el seu agressor, i 150 van tindre mesures de protecció.

També et pot interessar

stats