Només el 18% dels joves espanyols s’havien emancipat a la fi del 2019

Segons un estudi, una de cada cinc persones joves amb treball es trobava en risc de pobresa i exclusió social.

Només el 18% dels joves espanyols s’havien emancipat a la fi del 2019
Només el 18% dels joves espanyols s’havien emancipat a la fi del 2019

Només el 18,7% dels joves espanyols s'havien emancipat a la fi del 2019, segons dades del Consell de la Joventut d'Espanya, que recull una anàlisi de la situació d'aquest col·lectiu abans de l’arribada de la crisi de la Covid-19.

L'informe, donat a conéixer en el marc del Dia de la Joventut, que se celebra aquest dimecres, reflecteix també que la població d'entre 30 i 34 anys ha experimentat una caiguda de 2,6 punts en la taxa d'emancipació, passant del 71,8% el 2018 al 69,2% en l'actualitat.

En funció del sexe, la diferència més gran es troba en la creació de llars unipersonals, perquè en el cas dels homes és del 23,8%, enfront del 12,9% en el cas de les dones joves, que són més proclius a independitzar-se amb altres persones.

Un de cada cinc treballadors joves, en risc de pobresa

L'estudi mostra com una de cada cinc persones joves que treballen es trobava en risc de pobresa i exclusió social, segons la taxa Arope. Així, per a aquest col·lectiu, es pot veure com l'ocupació no suposa una font d'estabilitat econòmica i benestar. De fet, de les persones joves que van tancar el 2019 amb un treball, més de la meitat ho va fer en llocs temporals.

Des del Consell de Joventut d’Espanya reclamen als poders públics unes condicions socioeconòmiques dignes, basades en una ocupació de qualitat i unes polítiques de joventut transversals que compten amb professionals de joventut.

També et pot interessar

stats