El nombre de persones amb pàrkinson es triplicarà en 2050

Amb motiu del dia mundial de la malaltia, la SEN ha emés una sèrie de consells per als pacients sobre la Covid-19.

El nombre de persones amb pàrkinson es triplicarà en 2050
El nombre de persones amb pàrkinson es triplicarà en 2050

Al voltant de 22.000 persones a la Comunitat Valenciana, unes 150.000 a tot l'Estat, tenen pàrkinson. Una xifra que, segons els experts, es triplicarà en 2050 a causa de l'augment de l'esperança de vida de la població i dels avanços diagnòstics i terapèutics relacionats amb aquesta malaltia, la segona de tipus neurodegeneratiu que té més prevalença al país.

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) destaca que els pacients amb aquesta patologia tarden una mitjana d'un a tres anys a tindre el diagnòstic correcte perquè la malaltia se sol associar amb el tremolor. No obstant això, explica la SEN, entre un 30% i un 40% dels pacients amb pàrkinson no presenten tremolor i en un 40% dels casos la primera manifestació de la malaltia és la depressió.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Pàrkinson, aquest dissabte, des de la SEN han emés una sèrie de consells per als pacients sobre la propagació de la Covid-19. Entre altres aspectes, assenyalen que no hi ha evidència d'un risc d’infecció més elevat, ni tampoc hi ha dades que confirmen que la malaltia supose un pitjor pronòstic en cas de contagi.

D'altra banda, apunten que tant el pacient com el cuidador han de respectar i complir les normatives i recomanacions que ha comunicat el Ministeri de Sanitat. A més, recomanen continuar amb les rutines i les activitats que s'estiguen realitzant i, en la mesura que siga possible, no s'han d'abandonar els exercicis i teràpies complementàries que s'estiguen seguint.

També et pot interessar

stats