El nombre de llars unipersonals s'incrementa en més d'una desena de comarques valencianes

Segons dades de la Generalitat, l'Alt Millars lidera el rànquing, amb un 39% d'habitatges formats per una sola persona.

VÍDEO | El nombre de llars unipersonals s\'incrementa en més d\'una desena de comarques valencianes

La soledat en les llars augmenta progressivament a la Comunitat Valenciana. En l'últim any, més d'una desena de comarques han vist incrementat el nombre d'habitatges unipersonals, segons dades del Portal Estadístic de la Generalitat. Es tracta, principalment, de persones majors de 65 anys que viuen a soles i de famílies monoparentals amb fills menors de 25 anys. 

Aquest fenomen es dona sobretot en les comarques de l'interior valencià, i especialment les de l'interior nord. L'Alt Millars se situa al capdavant del rànquing, amb un 39% de cases habitades per una sola persona. Li segueixen el Racó d'Ademús, la Vall d'Aiora i els Serrans. Per contra, a comarques com el Baix Vinalopó o el Camp de Túria, hi ha un baix percentatge de llars unipersonals.

Si s'analitzen les dades, crida l'atenció que en més de la meitat de les llars formades per només un membre l'edat d'aquestes persones està per damunt dels 65 anys. Per tant, vora el 55% de les persones que viuen a soles en les comarques afectades pel fenomen són majors. 

En aquesta radiografia demogràfica també prenen cada vegada més protagonisme les llars formades per famílies monoparentals, és a dir, famílies amb només un pare o una mare, amb fills menors de 25 anys. Al territori valencià representen ja quasi el 5% de totes les llars valencianes. I a la ciutat de València, la comarca de l'Horta i l'Alacantí és on més es concentren aquest tipus de nuclis familiars. 

L'augment de l'esperança de vida, que a la Comunitat Valenciana arriba als 80 anys per als homes i als 85 per a les dones, és un dels principals factors que ha contribuït a aquesta situació. 

També et pot interessar

stats