El nombre d'altes a Espanya supera per primera vegada el de nous contagis

Fins al moment s'han notificat un total de 202.990 casos confirmats de Covid-19 per PCR, 22.524 morts i 92.355 curats.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El nombre de persones que s'han recuperat del coronavirus a Espanya supera per primera vegada el de nous contagis. En les últimes 24 hores, s'han detectat 2.796 positius i el total de casos ascendeix a 202.990, amb un increment de l'1,4%. Pel que fa a les altes, 3.105 persones s'han curat des de l'última actualització, de manera que 92.355 persones ja s'han recuperat del virus, el que representa el 42% de tots els que han contret la malaltia. A més s'han notificat resultats positius amb test d'anticossos en 16.774 persones, que eleven la xifra de contagiats a 219.764.

La xifra de morts diaris amb coronavirus a Espanya ha registrat un important descens, amb 367 noves víctimes mortals, 73 menys que ahir, segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. Això suposa un descens del 16,6% en el nombre de defuncions respecte a la dada del dijous, quan es van registrar 440, i es trenca la barrera psicològica de les 400 defuncions. Ja són 22.524 els morts des de l'inici de la crisi sanitària, amb un avanç de l'1,7%.

Dels nous casos, n'hi ha 171 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.906 , amb 1.148 víctimes mortals, 16 en les últimes 24 hores). Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 5.809 persones.

Simón: "L'increment de positius de l'1,4% és la millor xifra des de fa setmanes"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que aquestes dades són "bones notícies" perquè l'increment de casos de l'1,4% és la "millor xifra que s'ha registrat des de fa moltes setmanes".

A més, Simón ha informat que és el primer dia en què hi ha més curats que nous casos notificats per Covid-19 i que és la segona vegada que es baixa per davall dels 400 morts, la primera van ser 399 i ara 367.

Una altra dada positiva que continua amb la tendència d'aquests dies és el de nous casos d'ingressos hospitalaris, que creixen un 1,3%, i d'UCI, que pugen un 1,8%. Aquestes es concentren en Catalunya, la qual cosa mostra, segons ha explicat, que s'està "descongestionant" l'assistència en aquestes unitats.

Simón relaciona el pic dels casos la segona setmana de març amb infeccions de febrer

D’altra banda, Simón indicat que les gràfiques mostren que l’inici “més important” de la transmissió del nou coronavirus a Espanya es va produir en la segona setmana del mes de març, i reconeix que “possiblement” van tindre origen en infeccions l’última setmana de febrer, tal com indica l’estudi de l’institut Carlos III. En aquest sentit, ha reiterat que les dades són sempre una fotografia del que va ocórrer fa uns 15 dies.

L’estudi de seroprevalença determinarà si es fan tests a tota la població

Finalment, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha demanat esperar a les dades de l’estudi de seroprevalença per a valorar la necessitat de fer, o no, proves massives a la població de tests de detecció del coronavirus. “No recorde cap situació en la qual s’haja fet, però hem d’esperar als resultats per a valorar-ho”, ha dit. A més, ha afegit que també es valorarà si és necessari fer-ho a col·lectius concrets, com el cas dels sanitaris. Aquest estudi pretén determinar e percentatge de població que ha sigut infectada per la Covid-19.

La xifra de morts baixa de 100 per primera vegada a Madrid

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat aquest divendres que, per primera vegada, la xifra de morts diaris a la regió per la Covid-19 baixa dels 100, en total 81.

Desmantellada ‘telecoca’

La Policia Nacional ha informat de 70 detinguts (2.891 des que va començar l'estat d'alarma) i de 4.025 propostes de denúncia (181.499 des del 14 de març) en un dia. I destaca una operació que ha servit per a desmantellar ‘telecoca’ a València i Madrid, on els arrestats simulaven ser repartidors de menjar a domicili per a traficar amb droga.

Per la seua banda, en el mateix període, la Guàrdia Civil ha realitzat 4.586 denúncies i 22 detencions (892 denúncies en total).

Des del Ministeri de Transports recorden que dilluns es farà un nou ajust dels serveis de rodalies, que es reforçaran amb l'objectiu que qui haja d'utilitzar-los pugua mantindre la distància i seguretat necessària.

També et pot interessar

stats