El nombre de contagis i defuncions cau a registres de fa un mes

L’últim balanç a la Comunitat Valenciana deixa 89 positius nous, 19 víctimes mortals i 82 altes.

VÍDEO | El nombre de contagis i defuncions cau a registres de fa un mes

La Comunitat Valenciana ha tingut en les últimes 24 hores la xifra més baixa de contagis diaris de coronavirus des del passat 17 de març. Segons l’actualització de dades que ha donat aquest dilluns la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’han diagnosticat en les últimes 24 hores 89 contagis més (2 a la província de Castelló, 58 a la de València i 29 a la d’Alacant), el que suposa un increment del 0,86%. El còmput total de persones malaltes s’eleva a 10.339.

Les altes presenten en l’últim dia un alentiment respecte del cap de setmana, ja que només n’hi ha 82 de noves (a diferència de les 241 notificades diumenge i les 282 de dissabte) i incrementa la xifra total en un 1,7%. Per províncies, 23 persones han rebut l’alta a Castelló, 18 a Alacant i 41 a València. Des de l’inici de la pandèmia, s’han curat 4.629 persones. És la primera vegada que el total d’altes hospitalàries supera la xifra total de contagis actius a hores d’ara (4.626).

Disminució de les morts diàries

El nombre de defuncions diàries, que continua sent el paràmetre més negatiu de la crisi, també presenta una disminució significativa pel que fa als registres anteriors. En les últimes 24 hores se n’han detectat 19 (5 a Alacant i 14 a València). És la xifra de morts més baixa des del passat 21 de març, quan n’hi hagué 17, i s’equipara a la del 22 de març. 8 de les víctimes mortals que s’han conegut aquest dilluns són majors que vivien en residències. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 1.084 persones diagnosticades amb el virus.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint cada dia. Aquest dilluns hi ha 1.039 persones hospitalitzades, 7 ingressos menys que ahir. D’aquestes, 140 són de la província de Castelló (30 a l’UCI), 267 de la d’Alacant (81 a l’UCI) i 632 de la de València (106 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 217 persones, 6 menys que diumenge.

Casos en més de cent residències

Pel que fa a la situació al centres de persones majors hi ha 101 residències amb diferents afectacions de la pandèmia. Durant les últimes 24 hores, del total de 19 víctimes mortals huit eren persones residents en aquests centres. A hores d’ara hi 33 centres en vigilància activa, els mateixos que en el dia anterior.

Hospitals de campanya operatius fins al desembre

La consellera Ana Barceló ha informat que els hospitals de campanya ubicats a València, Castelló i Alacant estaran operatius fins al desembre per a atendre’n possibles increments i per a descongestionar els respectius hospitals de referència. Aquests equipaments temporals acolliran pacients de la Covid-19 i també aquelles persones que no puguen garantir l’aïllament necessari als domicilis. Finalment, albergarà aquelles persones que, per la seua condició clínica, encara necessiten atenció mèdica tot i que estiguen en situació d’alta hospitalària per la malaltia.

També et pot interessar

stats