El nivell d'ocupació de les UCI valencianes se situa en 14,2% i baixa a risc mitjà

Recuperen així els nivells d'ocupació que es registraven a finals del mes d'octubre

Personal sanitari aten a un pacient Covid a una UCI càntabra. / Pedro Puente Hoyos (Efe)
Personal sanitari aten a un pacient Covid a una UCI càntabra. / Pedro Puente Hoyos (Efe)

L'ocupació de les UCI, el factor que més lentament baixa en aquesta tercera onada de la pandèmia, ha passat aquest dimarts a risc mitjà. Les dades del Ministeri de Sanitat indiquen que els malalts de Covid-19 ingressats a la unitat de cures intensives dels hospitals valencians han baixat fins a un 14,20%, la xifra més baixa des del 26 d'octubre de 2020. Actualment hi ha 137 malalts de coronavirus a les UCI de la Comunitat. Al conjunt d'Espanya, els ingressos per Covid a les UCI representen el 20,24% del total.

Les hospitalitzacions de malalts de Covid en general també han tornat a baixar una jornada més. Així, el percentatge d'ingressos pel virus representa el 3,48% del total, quasi la meitat que al conjunt d'Espanya (6,67%). Actualment hi ha 396 persones ingressades en un hospital valencià afectades de Covid-19.

La incidència també ha mantingut a la Comunitat Valenciana la tendència al descens i s'ha reduït un punt i mig més, fins a situar-se en 43,21 casos per cada 100.000 habitants. Tendència que no s'ha registrat en altres autonomies, com ara les Balears, les Canàries, Cantàbria, Navarra o Andalusia, que han vist créixer aquest dimarts la incidència de nous casos.

Sanitat ha informat de 4.962 nous casos de coronavirus, així com de 141 noves morts. La pandèmia suma a Espanya oficialment un total de 3.200.024 afectats i 72.656 víctimes mortals des del mes de març de 2020.

També et pot interessar

stats