Nit de tensió a Pego per la proximitat del foc: "La terra està tornant-nos ara tot el que no li hem agraït"

Les flames han quedat molt a prop d'algunes vivendes durant la nit de dimarts

Imatges de l'incendi a Pego / Foto de portada: Natxo Francès (Efe)

La previsió per a l’extinció del salvatge incendi forestal de la Vall d’Ebo és més optimista per a aquest dimecres pel descens de la temperatura i l'augment de la humitat ambiental. A Pego, on el foc ha obligat a desallotjar algunes urbanitzacions, les flames van quedar molt prop de les cases la nit de dimarts, però afortunadament cap persona o vivenda s’hi van veure afectats. Així, Enrique Moll, alcalde del municipi, confessava estar més tranquil “després d’una nit molt dura” en declaracions a Les notícies del matí.

Preguntat per si el terme municipal està ja fora de perill, l’alcalde ha afirmat que encara que pareix que ho està el foc no està comportant-se d’una manera normal: “En quatre dies ha entrat tres voltes al terme de Pego i s'ha extingit”. El vent erràtic de les últimes hores ha complicat fins a l'extrem la lluita contra aquest incendi que es va originar dissabte passat.

Pel que fa als ànims del veïnat del municipi, Moll ha explicat que el desplegament de mitjans per a l’extinció de l’incendi ha sigut notable, però que la sensació dels habitants de Pego és que "la terra està tornant-nos ara tot el que no li hem agraït" per l’abandó que ha patit en les últimes dècades.

Escolta l'entrevista completa a l'alcalde de Pego en Les notícies del matí.

També et pot interessar