La nit de Sant Joan més multitudinària acaba sense grans incidents i amb una trentena de persones detingudes

El 112 ha registrat més de 6.000 telefonades i la majoria de les més de cent actuacions de la Creu Roja han sigut per intoxicacions etíliques, cremades i altres ferides

Celebració de la nit de Sant Joan al Campello
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de juny 2022 - 11:05 Actualitzat: 24 de juny 2022 - 15:04

La nit de Sant Joan ha tornat a omplir de gom a gom les platges de la geografia valenciana en una cita multitudinària i molt esperada, sense restriccions sanitàries, que ha transcorregut amb caràcter festiu i sense contratemps ni incidències greus. Segons les dades recopilades per À Punt NTC dels consistoris i dels serveis d'emergències, s'han comptabilitzat vora un centenar d'atencions sanitàries.

Administracions i autoritats coincideixen que la cita d'enguany, que ha sigut "tranquil·la", ha congregat una quantitat de persones en els enclavaments costaners "molt superior" a la de 2019, quan encara no havia esclatat la pandèmia.

Més de 1.900 incidents

El telèfon 112 del Centre de Coordinació d'Emergències ha atés durant la nit un total de 6.189 cridades i 1.944 incidents, segons ha informat la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. El 53,9% de les telefonades es devien a motius sanitaris, mentre que el 20,52% tenia relació amb seguretat, ha detallat l'administració. El director general d'Emergències, Josep Maria Àngel, ha destacat que "ha sigut una nit tranquil·la, sense incidents ressenyables".

A la província de València el dispositiu especial de la Creu Roja ha atés durant la matinada un total de 87 persones. La majoria, fins a 25 casos, han sigut per intoxicacions etíliques. També s'han registrat 20 pacients amb ferides de caràcter divers i 18 amb cremades. La resta d'intervencions s'han produït per contusions o lipotímies, fonamentalment. La majoria de les cures es practicaren en el lloc dels fets i només 7 persones han necessitat ser traslladades a l'hospital. Entre altres, a la Fe de València, on es registraren un parell d'urgències de caràcter poc important, segons fonts del centre.

A la ciutat d'Alacant, Protecció Civil ha prestat assistència sanitària a 12 persones. Són la meitat que l'any 2019, anterior a la pandèmia, ha remarcat l'Ajuntament de la ciutat. Un terç de les actuacions han sigut per cremades, mentre que la resta són per ferides, baixades de tensió o traumatismes, majoritàriament.

Una trentena de detencions

D'acord amb el balanç conjunt fet públic aquest divendres per la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la delegació del govern espanyol, la nit ha acabat amb 34 arrests en tot el territori. Tretze han tingut lloc a València, tres de les quals eren per furt. A Gandia s'han comptabilitzat 147 identificacions i tres detencions i a Sagunt s'ha arrestat una persona. A la província d'Alacant hi ha altres dèsset persones detingudes, cinc d'elles a la capital, tal com ha confirmat la Policia Local.

En tot cas, la delegació del govern espanyol apunta que la xifra de detencions i identificacions practicades es correspon a la que es podria esperar davant una concentració nombrosa de gent.

Operaris de neteja a la platja de la Malva-rosa de València, aquest divendres a la matinada
Operaris de neteja a la platja de la Malva-rosa de València, aquest divendres a la matinada / À Punt NTC

Menys fem que el 2019

Una vegada acabades les celebracions i amb la primera llum de l'alba, els serveis de neteja s'afanyaven a posar a punt els arenals perquè la multitud de banyistes que s'espera a la costa valenciana aquest divendres, primer dia del pont festiu, puga gaudir d'una assolellada jornada de platja. Sols a València s'han arreplegat 43 quilos de cendra i fem, mentre que a Alacant les brigades de neteja n'han retirat 42. Tot i això, és un 41% menys que el 2019. 

També et pot interessar

stats