Nit de Nadal atípica: carrers buits a partir de la mitjanit

A la ciutat de València s’han interposat 56 denúncies per no respectar les restriccions de mobilitat.

Els carrers d'Elx, buits en la nit de Nadal
Els carrers d'Elx, buits en la nit de Nadal / À Punt NTC

Les restriccions de mobilitat a la Comunitat Valenciana i el límit de persones que es poden reunir han fet que la nit de Nadal d’enguany siga completament atípica.

L’estampa dels carrers ha sigut ben diferent de la d’altres anys: es trobaven completament buits a partir de la mitjanit, a causa del toc de queda imposat per la Generalitat.

Així, quan s’acostaven les dotze arribaven les presses per a arribar a casa. En general, ha sigut una nit tranquil·la en què la gent ha complit les mesures de prevenció de la Covid. Grups reduïts i temps ajustats al toc de queda.

El comportament de la ciutadania “ha sigut majoritàriament exemplar, una nova demostració de responsabilitat per a superar aquesta situació”, així ho ha afirmat el regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aarón Cano.

Entre les dotze i les sis de la matinada els agents de la policia local han denunciat 56 persones per restricció de la mobilitat i ha alçat deu actes per contaminació acústica per festes en domicilis. A més, la policia ha actuat en tres botellots, on s’han denunciat 8 persones per no portar mascareta i dos locals per incomplir la normativa sanitària per a fer front a la Covid-19.

A la ciutat d’Alacant, la policia també ha informat que la nit ha transcorregut “sense incidents greus i amb normalitat”. Els agents han intervingut en tres concentracions i festes en la via pública, en què algunes de les persones no portaven la mascareta. A més, la policia ha dissolt deu festes en vivendes després del toc de queda, en les quals s’ha interposat denúncies als propietaris dels habitatges.

Així, el regidor de Seguretat, José Ramón González, ha demanat “màxima responsabilitat aquest Nadal” i ha mostrat confiança que “els alacantins continuen complint de forma exemplar totes les mesures per a guanyar la batalla a la pandèmia i posar fre als contagis”.

A Elx, la Policia Local ha tingut poca feina, només informar alguns despistats que no tenien clars els detalls. L’oficial de la Policia Local de la capital del Baix Vinalopó, Francisco Mira, ha explicat a À Punt que la jornada d’ahir ha sigut “tranquil·la”, encara que hi ha hagut un augment del trànsit a partir de les onze. A més, ha recordat que “a partir de les onze no es pot estar al carrer”, encara que sí que es pot circular únicament per a tornar als domicilis. Els agents han explicat la confusió, en una tasca més divulgativa que sancionadora.

Les restriccions fins al 15 de gener

La Generalitat va fixar, excepcionalment, el toc de queda a la mitjanit del 24 de desembre, mentre que la resta de dies, fins al 15 de gener, s’estableix fins a les onze de la nit, encara que l’excepció s’aplicarà també la nit de Cap d’Any.

D’aquesta manera, el Consell ha decidit endurir les restriccions per a fer front al coronavirus, per la qual cosa es reforça el tancament perimetral, sense excepcions per a les dates de Nadal. Per tant, només podran entrar al nostre territori les persones que tornen al seu lloc de residència habitual. A més, cap reunió podrà superar les 6 persones, amb la recomanació de no superar els dos nuclis de convivència.

En aquesta situació de pandèmia les recomanacions impliquen limitar al màxim el nombre de contactes amb altres persones també en les dates nadalenques per a poder frenar la pandèmia. Així mateix, llavar-se les mans, mantindre la distància de seguretat i l’ús de la mascareta són les altres mesures clau per a evitar contagis.

També et pot interessar

stats