Nit de la Cremà a Alacant

A les 2.30 h la meitat dels monuments ja s'havien convertit en cendra.

Les flames consumeixen la Foguera Oficial del 2018, durant la Cremà

La ciutat d'Alacant va veure cremar a gran velocitat, i sense incidències significatives, els 180 monuments plantats als seus carrers amb motiu de les festes de les Fogueres del 2018. Els bombers van posar en marxa un nou dispositiu per a accelerar la crema de les Fogueres, en què van participar 40 equips, tres més que l'any passat, distribuïts per tota la ciutat amb un desplegament total de 160 efectius. 

Com és tradició, la primera foguera que es va cremar va ser l'oficial plantada a la plaça de l'Ajuntament. Tot va transcórrer amb normalitat. La Creu Roja tan sols va atendre sis persones amb lesions, la majoria de menor importància, només una dona va haver de ser traslladada a l'Hospital General per l'impacte d'una carcassa a la foguera Baver-Els Antigons. 

Els serveis de neteja han treballat de valent per a deixar els carrers nets i a les 8 del matí ja s'ha obert al trànsit tot el centre de la ciutat. La Nit  de la Cremà  i la seua inseparable banyà per part dels bombers, que banyen el públic per a sufocar la calor asfixiant que desprén la crema dels monuments, posen fi a les festes d'Alacant, que enguany han complit el 90 aniversari.

Una desena d'atesos en una nit amb pocs incidents

Una desena de persones han sigut ateses la passada matinada durant les últimes hores de les festes de les Fogueres d'Alacant, en la nit de la Cremà. Segons fonts de l'Ajuntament, la Creu Roja va realitzar sis atencions sanitàries per incidents com ara l'impacte d'una carcassa, la cremada d'un petard i caigudes. Fonts dels bombers han destacat que el balanç ha sigut molt positiu, i s'han mostrat satisfets de l'evolució d'una nit en la qual van treballar intensament per a controlar la crema ordenada de tots els monuments.

Per la seua banda, l'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, han felicitat bombers, policies locals i voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja per "una de les millors nits de la Cremà", sense incidents greus i amb molta seguretat.

També et pot interessar

stats