Neuròlegs faran proves gratuïtes a València per a comprovar la salut cerebral i l'agilitat mental dels ciutadans

La Setmana del Cervell vol conscienciar sobre la prevenció de les malalties neurològiques, que afecten un 16% de la població.

La Societat Espanyola de Neurologia instal·larà el 4 d'octubre un autobús en la Ciutat de les Arts i les Ciències
La Societat Espanyola de Neurologia instal·larà el 4 d'octubre un autobús en la Ciutat de les Arts i les Ciències / SEN

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) realitzarà proves gratuïtes per a comprovar la salut cerebral i l'agilitat mental dels valencians. Així, aquest divendres, 4 d'octubre, s'instal·larà un autobús en la Ciutat de les Arts i les Ciències, de 10:00 a 18:00 hores, per a atendre a totes aquelles persones que vulguen informar-se sobre l'estat de salut del seu cervell i on podran realitzar-se diferents proves.

Amb el lema 'Un cervell sa, en un cos sa', la SEN organitza la celebració de la Setmana del Cervell. Aquesta iniciativa té com a objectiu "fomentar la conscienciació social sobre la importància d'una prevenció activa del cervell i les malalties neurològiques, que afecten un 16% de la població espanyola, així com impulsar l'interés social per la neurologia, i pels pacients i els seus familiars", expliquen els impulsors a través d'un comunicat.

Les malalties neurològiques afecten 800.000 valencians

Les malalties neurològiques afecten unes 800.000 persones a la Comunitat Valenciana. Són, per tant, molt freqüents i afecten tant persones joves com d'edat avançada i, "en moltes d'elles és fonamental tant la prevenció com un diagnòstic precoç", segons afirma el doctor José Miguel Láinez, vicepresident de la SEN.

Malalties com l'ictus, Alzheimer, Parkinson, esclerosi múltiple, ELA, cefalees, epilèpsia, entre altres afeccions neurològiques són, a més, la causa de més del 50% dels casos de dependència per trastorns crònics. "Per tant, preocupar-nos per la salut del cervell, i ensenyar a la població com es pot exercitar, mantindre'l sa i, així, previndre activament les malalties neurològiques, és un dels principals objectius d'aquesta setmana", afirma l'especialista.

L'autobús del cervell té tres espais destinats al diagnòstic, a la formació i a l'entrenament i exercici del cervell. En finalitzar l'activitat se'ls entregarà a tots els visitants una targeta de cervell saludable amb els resultats que hagen obtingut en cada prova i amb recomanacions per a tindre un cervell sa.

També et pot interessar

stats