La neu col·lapsa Madrid i obliga a tancar l'aeroport de Madrid-Barajas

A les carreteres, 1.500 persones bloquejades per la borrasca han hagut de ser rescatades.

La neu col·lapsa Madrid i obliga a tancar l'aeroport de Madrid-Barajas

Madrid, un dels punts més afectats pel temporal que assota tot Espanya, està col·lapsada. La neu ha bloquejat desenes de persones a les principals carreteres d'accés a la ciutat, i han hagut de passar la nit en els seus cotxes.

La comunitat ha anunciat també el tancament de centres educatius dilluns i dimarts que ve i l'UME treballa des de primera hora en labors de rescat. El temporal s'ha cobrat una víctima mortal en una persona que ha quedat sepultada per la neu. A Màlaga, altres dos persones han mort en ser arrossegades per una tromba d'aigua.

El temporal de pluja i neu també ha afectat la circulació aèria. Aena ha informat que l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez estarà tancat durant tot el dissabte. En un principi, les operacions només s’havien paralitzat fins a les deu del matí, però la previsió de neu de les pròximes hores, que afecta la visibilitat i l'estat de les pistes, ha fet que el tancament s'allargue durant tot el dia. Així mateix, Aena ha demanat als viatgers que no vagen a l'aeroport i recomana que consulten amb les aerolínies l'estat dels vols.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avís roig per precipitacions de neu a tota la comunitat madrilenya, amb risc d'allaus a la serra, i per acumulació de fins a 20 centímetres de neu. La nevada de divendres a la nit ha sigut copiosa, la més important des de fa mig segle, i ha cobert la ciutat i la zona sud de la comunitat. També s'han suspés els serveis d'autobusos.

Pel que fa al servei ferroviari, Renfe ha cancel·lat tots els serveis d'AVE, i els trens de llarga i mitjana distància entre la Comunitat Valenciana i Madrid previstos per a aquest dissabte. Unes mesures que es prenen després de la suspensió dels serveis d’AVE entre Madrid i València ahir divendres.

Deu províncies de tot Espanya estan en avís roig durant tot el dia (Madrid, Albacete, Conca, Toledo, Guadalajara, València, Castelló, Tarragona, Terol i Saragossa) i 400 carreteres estan afectades pel temporal. En total, són 47 províncies i Ceuta les que estaran en risc per causes meteorològiques.

També et pot interessar