Netejadores dels col·legis de València es concentren pels seus drets laborals

CCOO ha denunciat l'empresa davant de la inspecció de treball per afegir càrrega de treball sense ampliar la jornada.

Netejadores dels col·legis de València es concentren pels seus drets laborals
Netejadores dels col·legis de València es concentren pels seus drets laborals

Treballadores de neteja dels col·legis públics municipals es concentraran aquest dijous a les 10:00 hores a la plaça de l'Ajuntament de València per a reclamar "drets laborals" i "qualitat en el servei". Segons denuncien, l'empresa adjudicatària no compleix les condicions establides en el contracte i està "afegint càrrega de treball a la plantilla sense ampliar la jornada".

El comité d'empresa, íntegrament de CCOO, ha traslladat les queixes a l'empresa, Optima Facility Service, SL, adjudicatària del servei de neteja des de l'1 de gener de 2019, però "no havent trobat una solució satisfactòria", ha interposat denúncies davant de la inspecció de treball, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

També ha sol·licitat una reunió amb el consistori per a traslladar aquests fets, ja que l'Ajuntament de València és el "responsable de vigilar" el compliment de les condicions que estaven reflectides en el plec de condicions per a la realització del servei.

Segons ha explicat CCOO, encara que l'Ajuntament va ampliar econòmicament l'últim plec de condicions per a aquesta contracta, l'empresa va presentar un 10% a la baixa la seua oferta econòmica, aproximadament uns 400.000 euros menys que el preu d'eixida.

A més, ha inclòs moltes millores que poden suposar un sobrecost addicional d'uns 400.000 euros aproximadament (metres de vitrificat, borsa d'hores extraordinàries, maquinària, etc.).

Més càrrega de treball

Després de sis mesos d'adjudicació, "l'empresa no està complint amb l'especificat en el seu contracte i pretén que la plantilla, en la jornada que té establida, realitze treballs i funcions addicionals a les quals realitzaven, afegint càrrega de treball, sense ampliar la jornada", assegura el sindicat.

També et pot interessar

stats